Christopher Bailey va prezenta sâmbătă, în cadrul Săptămânii Modei de la Londra, ultima colecţie în calitate de designer al casei Burberry.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bailey, în vârstă de 46 de ani, s-a alăturat echipei Burberry în urmă cu 17 ani.

Născut în Halifax, nordul Angliei, el a studiat la Royal College of Art din Londra şi a început colaborarea cu Burberry după ce a lucrat cu Donna Karan şi Gucci.

Desemnat director de creaţie al Burbbery în 2004, el a fost, zece ani mai târziu, şi director general al casei de modă, când predecesoarea lui, Angela Ahrendts, a plecat la Apple. A ocupat cele două funcţii timp de trei ani. În 2017, a predat conducerea firmei fostului preşedinte al Céline, Marco Gobbetti. 

Bailey, de două ori recompensat cu premiul stilistul anului în Marea Britanie, a adus la Burbbery noile tehnologii. A fost printre primii designeri care a integrat prezentările sale în social media, a fuzionat colecţiile masculine cu cele feminine.

În ultimii ani, a adus un suflu nou imaginii mărcii, cu noi materiale şi culori, reinventând pardesiul, simbolul Burberry. „Sub conducerea lui, compania, care odată era cunoscută doar ca fabricant de impermeabile şi fulare în carouri, a devenit un mare imperiu”, scrie Vogue.

Pentru ceea ce a realizat la Burberry, casă de modă fondată în 1856, care are 10.000 de angajaţi în întreaga lume, Bailey şi-a câştigat calificative precum „creator incredibil” şi „superinteligent”. Cunoscut pentru bune maniere, Bailey este supranumit şi „Mr Nice Guy”. 

Locul său ar putea fi luat acum de Phoebe Philo, care a lucrat pentru Céline, potrivit speculaţiilor făcute de presa de specialitate.

Christopher Bailey va rămâne în companie până la finalul anului, pentru a facilita tranziţia, înainte de a se concentra asupra unor „proiecte personale” despre care nu a dat încă detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.