O petiţie online ce a fost lansată pentru a evita ştergerea unei picturi murale cu conţinut sexual explicit, realizată pe zidul unei clădiri din Bruxelles, a strâns câteva mii de semnături, marcând avântul luat de arta stradală într-un oraş cunoscut pentru desenele sale murale inspirate din desenele animate, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictată luna trecută de un artist anonim în stil pointilist, în alb negru, acel desen - reprezentând un penis - acoperă zidul unei clădiri de două etaje. La puţin timp după apariţia desenului, membrii consiliului local au votat, la sfârşitul lunii septembrie, pentru ştergerea acestuia.

Locuitorii din Bruxelles au semnat o petiţie pentru a menţine o pictură murală obscenă (Foto: twitter.com)
Locuitorii din Bruxelles au semnat o petiţie pentru a menţine o pictură murală obscenă (Foto: twitter.com)

Locuitorii din districtul Saint-Gilles din Bruxelles nu au fost însă de acord cu acea decizie şi au lansat o petiţie online, ce a fost deja semnată de peste 3.000 de persoane.

”Cred că tututor le place”, a spus un locuitor din Saint-Gilles, intervievat de Reuters. ”Oamenii pretind că sunt şocaţi, dar le place. De fapt, de ce nu le-ar plăcea?”, a adăugat el.

Consiliul local afirmă că zidul în cauză este un loc ideal pentru arta stradală şi va găsi un alt artist care va desena altceva în locul rămas liber după ştergerea desenului de pe acel zid.

Alte desene murale cu conţinut explicit din Bruxelles descriu un act sexual şi o femeie care se masturbează.

Un alt desen, reprezentând un anus, acoperă o reclamă pentru producătorul de aparate de gospodărie Zanussi, iar prima literă şi ultimele două litere din numele brandului au fost acoperite. Un desen în graffiti reprezentând o naştere, realizat la începutul lunii octombrie, a apărut pe zidul opus al aceleiaşi clădiri.

Darren, un locuitor din Bruxelles care merge să mănânce adeseori în restaurantul aflat peste drum de clădirea cu desenul care prezintă un act sexual, spune că îi place acel graffiti, deoarece este unic.

”Atunci când te plimbi pe aici sau rămâi blocat în trafic, te uiţi în jur. Nu vezi lucruri ca acestea peste tot, e important să ai în zona ta lucruri care sunt puţin diferite şi care nu pot fi găsite peste tot”, a spus el.

Belgia şi capitala sa, Bruxelles, reprezintă locul în care au creat unii dintre cei mai mari talentaţi desentatori-ilustratori din lume, precum Herge, care l-a creat pe Tintin, şi Peyo, care a creat Ştrumfii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.