Lionel Richie a fost celebrat la Hollywood, miercuri, printr-o ceremonie în care artistul şi-a lăsat amprentele palmelor şi tălpilor în ciment, în faţa clădirii TCL Chinese Theatre, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul, în vârstă de 68 de ani, a vândut peste 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere de şase decenii. 

„Acest lucru aproape că îmi depăşeşte visul pe care l-am avut încă din copilărie”, a spus Richie la ceremonia care a fost înfiinţată în anii 1920. 

„Când am venit prima dată în acest oraş, Holiday Inn era acolo, în spatele meu, şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să fug din camera de hotel şi să îmi pun tălpile în toate urmele făcute aici în ciment. Acum, că propriile mele amprente vor rămâne aici, este incredibil”, a adăugat artistul.

Jimmy Kimmel a prezentat ceremonia, la care a participat şi actorul Samuel L. Jackson, precum şi iubita cântăreţului, Lisa Parisi. 

Lionel Brockman Richie, Jr, născut pe 20 iunie 1949, este un cântăreţ, compozitor şi producător american. Artistul şi-a început cariera în anul 1968, ca membru al formaţiei de funk şi soul Commodores, după care şi-a început o carieră solo de succes.

El este apreciat, între altele, pentru hitul „All Night Long” şi pentru melodia „Say You, Say Me” recompensată cu Oscar, care a apărut în filmul „White Nights".

Alături de Michael Jackson, Lionel Richie a compus melodia de caritate „We Are the World", care s-a vândut în peste 20 de milioane de copii.

Lionel Richie a vândut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale în întreaga lume, devenind unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări din toate timpurile. A câştigat cinci premii Grammy. În 2016, a primit cea mai înaltă distincţie decernată de Songwriters Hall of Fame, premiul Johnny Mercer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.