Thom Yorke, liderul trupei Radiohead, nu va participa la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame de anul acesta, unde grupul britanic va fi inclus alături de The Cure, Def Leppard, Roxy Music şi The Zombies.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un interviu acordat Variety, el a precizat că programul nu îi va permite să participe la gală.

Ceremonia de includere a celor cinci trupe britanice şi a cântăreţelor americane Janet Jackson şi Stevie Nicks va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

„Nu pot. Ştiu că nu pot, din cauza partiturilor de pian pe care le-am scris. Trebuie să fiu la Filarmonica din Paris”, a spus el. Piesa muzicală scrisă pentru Katia şi Marielle Labèque va avea premiera la Philharmonie de Paris pe 7 aprilie.

Rock and Roll Hall of Fame nu i-a încântat niciodată pe membrii trupei Radiohead, a mai spus Yorke. „Nu vrem să jignim pe nimeni. Credem că pur şi simplu nu o înţelegem. Ne-a fost explicat, aşa că suntem bine. Dar nu o înţelegem cu adevărat, ca britanici. Cred că problema noastră vine din faptul că toate ceremoniile din Marea Britanie sunt nişte mizerii. Am crescut cu Brits (Brit Awards, n.r.), care sunt ca un accident de maşină comis sub influenţa alcoolului în care nu vrei să fii implicat”, a glumit el.

„Deci, nu prea ştim ce să facem cu asta”, a continuat muzicianul.

Piesa „Suspirium”, pe care a compus-o pentru filmul lui Luca Guadagnino „Suspiria”, a fost inclusă pe lista scurtă pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun cântec original” a premiilor Oscar.

„Chestia cu Oscarul are mai mult sens, cred, pentru că mi-a fost explicată mai mult. Sper că va fi nominalizată (piesa, n.r.). Ar fi minunat, pentru că a însemnat un an şi jumătate din viaţa mea şi am muncit din greu. Uneori, este frumos să fii recunoscut. Uneori, dacă înţelegi ce înseamnă”.

Thom Yorke semnează întreaga coloană sonoră a filmului lui Guadagnino. Albumul „Suspiria” a fost lansat în octombrie 2018. Aceasta este prima coloană sonoră creată de Yorke pentru un lungmetraj.

Nominalizările pentru premiile Oscar vor fi anunţate pe 22 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.