Kim Jong-Un, liderul nord-coreean detestă genul muzical K-pop, pe care l-a caracterizat drept "cancer vicios" care corupe "ţinuta, coafura, modul de a vorbi şi atitudinea" tineretului nord-coreean, potrivit The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

K-pop-ul a cucerit lumea întreagă în ultimi ani. Artiştii sud-coreeni, cu melodiile lor de dans, look-ul ultrastudiat şi coregrafiile perfecte, au exportat muzica lor în Statele Unite şi Europa. 

Aceste staruri internaţionale sunt de acum cei mai buni ambasadori ai ţării lor. 

Coreea de Nord, ermetică acestei lumi până acum, este pe cale să cedeze. Spre furia liderului său, care încearcă să menţină ţara impermeabilă la influenţele culturale ale vecinului Coreea de Sud. Până în punctul în care a promulgat o lege, în decembrie, prin care încearcă să stopeze "invazia culturală". Această lege prevede între 5 şi 15 ani de muncă în lagăr pentru cei care privesc sau deţin divertismente sud-coreene, seriale, filme, muzică. 

Pedeapsa era până acum de doar cinci ani de muncă forţată. Legea prevede chiar pedeapsa cu moartea pentru cei care importă astfel de conţinuturi, potrivit informaţiilor obţinute de Daily NK. 

Şeful suprem nord-coreean se teme în special de influenţa culturii sud-coreene asupra tinerilor şi organizează supravegherea calculatoarelor, SMS-urilor, playere-lor muzicale, pentru a depista dacă sunt semne ale acestei influenţe, referinţe la programe interzise, un vocabular numit "pervertit". 

Potrivit The New York Times, dificultăţile economice ale Coreei de Nord, agravate de pandemie şi de relaţiile diplomatice cu Statele Unite, încă tensionate, nu au făcut decât să întărească climatul de cenzură faţă de conţinutul cultural străin din ţară.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.