Kim Jong-hyun, liderul grupului sud-coreean Shineea, a murit luni, la vârsta de 28 de ani, după ce a fost transportat la spital în stare de inconştienţă, au anunţat mai multe publicaţii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul a fost găsit de poliţie inconştient într-un apartament din Seul pe care îl închiriase pentru două nopţi.

Poliţia a declarat pentru BBC Korean Service că ia în calcul şi sinuciderea.

Agenţia de presă Yonhap a scris că serviciul de urgenţă a fost alertat de sora cântăreţului şi că acesta a fost declarat mort la spital.

Supranumit Jonghyun, el a cunoscut succesul alături de ceilalţi patru membri ai grupului K-pop în 2008. A fost unul dintre compozitorii şi producător al trupei, iar în 2015 a debutat solo.

În plus, Kim Jong-hyun a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce şi-a exprimat opiniile legat de politica guvernului privind educaţia şi susţinerea drepturilor comunităţii LGBT.

Grupul dance-pop Shinee a avut succes şi în afara Coreei de Sud. Trupa a lansat câteva albume şi în limba japoneză şi a vândut 55.000 de bilete pentru un concert pe care l-a susţinut la Tokyo Dome.

În Marea Britanie, site-ul Odeon s-a blocat după un minut de la punerea în vânzare a biletelor pentru apariţia lor la Korean Film Festival 2011 din Londra, iar coreenii au susţinut primul concert în America de Nord anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.