Regizorii Robin Campillo, Lynne Ramsay, Laurent Cantet, Andrey Zvyagintsev şi Antonio Piazza vor fi prezenţi în Capitală pentru a dialoga cu publicul la proiecţiile care vor avea loc săptămâna aceasta în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrey Zvyagintsev este cel mai nou nume anunţat de organizatori. O proiecţie specială a filmului „Loveless/ Nelyubov”, recompensat cu premiul juriului la Cannes şi propunerea Rusiei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2018, va avea loc miercuri, iar cineastul va fi prezent pentru a răspunde întrebărilor publicului.

Robin Campillo, distins cu trei trofee la Cannes, între care şi marele premiu al juriului, va fi prezent, luni, de la ora 20.00, la Cinema Pro, la proiecţia filmului „120 Battements par minute”, reprezentantul Franţei în competiţia pentru o nominalizare la Oscarul străin.

Actorul Nahuel Pérez Biscayart, protagonistul filmului lui Campillo, se va afla joi, de la ora 16.30, la Cinema Elvire Popesco, pentru a dialoga cu publicul.

Lynne Ramsay, premiată la Cannes pentru scenariul filmului „You were never really here”, care i-a adus lui Joaquin Phoenix trofeul pentru interpretare, se va întâlni cu publicul marţi, de la ora 20.30, la Cinema Pro.

Laurent Cantet, căruia îi este dedicată una dintre retrospectivele festivalului, va fi prezent miercuri, de la ora 20.30, la Cinema Elvire Popesco, pentru proiecţia scurtmetrajului „Tous à la manif” (1994) şi a lungmetrajului „Retour à Ithaque” (2014). El se va întâlni cu spectatorii şi joi, de la ora 20.00, în acelaşi spaţiu, pentru a discuta despre filmul „L'atelier”, care a fost selectat anul acesta în competiţia Un Certain Regard.

Antonio Piazza îşi va prezenta duminică, de la ora 20.15, la Cinema Pro, cel mai recent lungmetraj, „Sicilian Ghost Story”, care a fost selectat la Cannes în programul Semaine de la Critique.

Regizorii Serghei Losnitza şi Valeska Grisebach vor dialoga via Skype cu publicul, joi, respectiv vineri, când vor fi proiectate „A Gentle Creature” şi „Western”, la Cinema Pro şi Cinema Elvire Popesco.

Echipele producţiilor româneşti „Vânătoare” (2016, r. Alexandra Bălteanu), „Chers Amis” (2017, r. Valeriu Andriuţă), „Antonio and Catarina” (2017, r. Cristina Haneş), „Haine negre” (2017, r. Octav Chelaru), „Scurtcircuit” (2017, r. Cătălin Saizescu), „Mariţa” (2017, r. Cristi Iftime), „Aniversarea” (2017, r. Dan Chişu), „Pororoca” (2017, r. Constantin Popescu), „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor” (2017, r. Emanuel Pârvu) şi „Soldaţii. Poveste din Ferentari” (2017, r. Ivana Mladenovic) vor participa la proiecţiile din cadrul festivalului, care vor avea loc de luni până duminică, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Tot aici, în ultima zi a festivalului, va avea loc o proiecţie specială a lungmetrajului „Moartea domnului Lăzărescu” (2005, r. Cristi Puiu), recompensat cu premiul secţiunii Un Certain Regard, la care vor participa membrii echipei de producţie.

Cea de-a opta ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest are loc până pe 22 octombrie la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinemateca Eforie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.