Biletele pentru proiecţiile Les Films de Cannes à Bucarest 2017, care va avea loc în perioada 13 - 22 octombrie, sunt disponibile, începând de joi, în reţeaua Eventbook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între invitaţii celei de-a opta ediţii a festivalului se numără cineaştii Lynne Ramsay, Béla Tarr, Laurent Cantet şi Antonio Piazza.

Majoritatea filmelor prezentate anul acesta în selecţia oficială a festivalului de la Cannes, dar şi titluri selectate în secţiunile paralele, vor fi proiectate în premieră în România în patru locaţii din Bucureşti – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului Român şi Cinemateca Eforie. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe filmedefestival.ro.

Lista câştigătorilor de la Cannes care fac parte din selecţia ediţiei de anul acesta a Les Films de Cannes à Bucarest - Palme d’Or, Grand Prix, premiul de regie, premiul pentru scenariu şi cel mai bun actor sau Camera d’Or – este completată de filmul distins cu premiul Un Certain Regard: „A Man of Integrity”, cel de-al şaselea lungmetraj al unuia dintre cei mai reputaţi regizori iranieni, Mohammad Rasoulof („Goodbye”, 2011, premiu pentru regie Un Certain Regard).

Les Films de Cannes à Bucarest include în program şi filmele care au concurat anul acesta pentru Palme d’Or. De două ori câştigător al prestigiosului premiu („The White Ribbon”,  „Amour”), austriacul Michael Haneke a revenit anul acesta la Cannes cu „Happy End”, o comedie neagră care prezintă declinul unei familii burgheze europene şi în care Isabelle Huppert joacă rolul principal. Ce doi au colaborat deja de patru ori, prima dată în 2001 pentru filmul „The Piano Teacher”, pentru care Haneke a primit Premiul Juriului iar Huppert premiul pentru cea mai bună actriţă, la Cannes.

Dr. Paul Meyer este interpretat în „L'amant double”, de Jérémie Renier, un preferat al fraţilor Dardenne. Thrillerul erotic, plin de umor, este regizat de François Ozon, unul dintre cei mai provocatori regizori care s-au făcut cunoscuţi în anii '90.

Nu vor lipsi „The Day After” al lui Hong Sangsoo şi „Radiance”, cea de-a cincea selecţie oficială la Cannes a regizoarei Naomi Kawase, în care eroul este un fotograf care şi-a pierdut vederea, ceea ce face ca sunetul să joace un rol fundamental în compoziţia filmului.

„How to Talk to Girls at Parties”, în regia lui John Cameron Mitchell
„How to Talk to Girls at Parties”, în regia lui John Cameron Mitchell

„Les Fantômes d’Ismaël” al autorului francez Arnaud Desplechin, câştigător al premiului Cesar 2016 pentru cel mai bun regizor cu filmul „Trois souvenirs de ma jeunesse”, a deschis festivalul de la Cannes în 2017. Drama îi are în rolurile principale pe Mathieu Amalric, Marion Cotillard şi Charlotte Gainsbourg şi va fi proiectată în premieră la Bucureşti alături de o altă proiecţie specială de la Cannes, „How to Talk to Girls at Parties”, în regia lui John Cameron Mitchell, cu Elle Fanning şi Nicole Kidman în distribuţie, o poveste despre naşterea punkului, exuberanţa primei iubiri .

Cinefilii au ocazia să vadă în premieră la România cea mai recentă dramă romantică a regizoarei Claire Denis, „Un beau soleil intérieur”, cu Juliette Binoche în rolul unei mame singure aflată în căutarea dragostei adevărate. Filmul a fost recompensat cu Premiul SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes.

În Quinzaine des Réalisateurs a fost inclus şi debutul celebrului regizor de videoclipuri Geremy Japser, „Patti Cake$”, o povestea din Jersey, plină de umor, energie şi beat-uri memorabile, cu australiana Danielle Macdonald, care a atras atenţia criticii internaţionale cu rolului lui Patti.

Din secţiunea Un Certain Regard vor fi prezentate şi titlurile „The Summit/ La cordillera” al regizorului chilian Santiago Mitre şi „Closeness”, de Kantemir Balagov.

„La cordillera”, de Santiago Mitre
„La cordillera”, de Santiago Mitre

Filmul „Sicilian Ghost Story” va fi proiectat în prezenţa lui Antonio Piazza, care l-a regizat împreună cu Fabio Grassadonia.

Ediţia de anul acesta a Les Films de Cannes à Bucarest propune - în premieră - o serie de proiecţii dedicate cinematografiei unei ţări, China în acest caz, dar şi filme româneşti în avanpremieră, şi pelicule premiate cu aur la ediţiile din 2017 ale festivalurilor de la Berlin, Locarno şi Veneţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.