Actorul Leonardo DiCaprio, un susţinător înflăcărat al cauzelor ecologiste, va discuta cu preşedintele american Barack Obama despre problemele cauzate de fenomenul de încălzire globală şi despre importanţa protejării planetei şi a conservării ei pentru generaţiile următoare, pe 3 octombrie, la ediţia inaugurală a evenimentului South by South Lawn, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest eveniment, parte a celebrului Festival South by Southwest din Texas, va avea la bază un program care se bazează pe ”idei, arte şi acţiune” şi va fi găzduit de Michelle şi Barack Obama la Casa Albă din Washington.

La discuţia dintre Leonardo DiCaprio şi Barack Obama va participa şi Katharine Hayhoe, o renumită cercetătoare în domeniul climei. Discuţia va fi urmată de o proiecţie a documentarului ”Before the Flood”, produs de Leonardo DiCaprio pentru postul de televiziune National Geographic, ce va avea premiera americană la acest festival.

Regizat de Fisher Stevens, filmul prezintă campania coordonată de starul hollywoodian cu scopul de a creştere gradul de conştientizare în rândul publicului larg asupra pericolelor generate de încălzirea globală.

Actorul american Leonardo DiCaprio, un susţinător înfocat al cauzelor ecologiste, militează de mulţi ani pentru protejarea planetei. În acest scop, actorul hollywoodian a înfiinţat Fundaţia Leoardo DiCaprio, în 1998, şi a produs documentarul ”The 11th Hour”, potrivit căruia lupta împotriva încălzirii globale reprezintă principala provocare cu care se confruntă omenirea în lupta de protejare a mediului înconjurător.

În viaţa privată, Lenoardo DiCaprio a ales să implementeze o serie de măsuri ecologiste - se deplasează cu bicicleta, foloseşte doar automobile ecologice sau hibdrid, şi-a instalat panouri solare pe acoperişurile tuturor locuinţelor sale şi mănâncă doar produse alimentare din clasa ”bio”.

Implicarea sa în cauzele ecologiste i-a adus recunoaşterea internaţională şi a fost desemnat Mesager al păcii pentru climă de către Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, în 2014. Celebrul actor a anunţat, pe 3 aprilie 2015, că se va lansa şi în domeniul hotelier bio şi eco, prin inaugurarea în 2018 a unui complex 100% ecologic, pe insula Blackadore Caye, situată în largul arhipelagului Belize din Marea Caraibilor.

De asemenea, DiCaprio face parte din consiliile de administraţie ale unor organizaţii ecologiste, precum World Wildlife Fund, Global Green USA, International Fund for Animal Welfare şi Natural Resources Defense Council.

Leonardo DiCaprio a câştigat, în 2016, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal graţie evoluţiei sale din lungmetrajul ”The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant”, regizat de Alejandro González Iñárritu.

El  s-a folosit de discursul său de mulţumire pe care l-a susţinut pe 28 februarie, la Los Angeles, după ce a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul ”The Revenant”, pentru a lansa un apel general, prin care i-a îndemnat pe toţi oamenii de pe planetă să lupte pentru salvarea mediului înconjurător şi pentru limitarea încălzirii globale.

Aceasta a fost cea de-a şasea nominalizare la Oscar pentru Leonardo DiCaprio. Pe parcursul carierei sale prestigioase, starul hollywoodian a primit patru nominalizări pentru interpretare, pentru rolurile din filmele ”What’s Eating Gilbert Grape” (1993), ”The Aviator” (2004), ”Blood Diamond” (2006) şi ”The Wolf of Wall Street” (2013), şi o nominalizare în calitate de producător, pentru filmul ”The Wolf of Wall Street”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.