Grupul LEGO va lansa pe piaţă o nouă jucărie, sub forma un model de submarin galben care va include figurine miniaturale dedicate celor patru membri ai trupei The Beatles, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr, pe 1 noiembrie, informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua jucărie va include peste 550 de piese. Submarinul galben, o jucărie inspirată din titlul unui cântec celebru din repertoriul trupei The Beatles, care a stat şi la baza realizării unui film de animaţie, ”Yellow Submarine”, are dimensinile de 12 x 22 x 5 centimetri şi este înzestrat cu un stand expoziţional. Setul include şi o minifigurină sub forma unui stand expoziţional cu insigne ”Yellow Submarine”. 

Fiecare figurină este decorată cu un accesoriu asociat filmului animat: figurina John are un telescop, Paul are o faianţă a iubirii, Ringo are o faianţă rotundă ”jumătate de gaură”, George are un motor de submarin. 

Setul include şi un nou personaj, Jeremy, care este echipat cu un măr. 

Preţul total al setului LEGO este de 59,99 de dolari.

Lansarea noului set LEGO va avea loc la câteva săptămâni după cea de-a 50-a aniversare a lansării albumului ”Revolver”, discul trupei The Beatles care a inclus piesa ”Yellow Submarine”. Acel album a fost lansat pe 5 august 1966 în Statele Unite şi în Marea Britanie. Discul a petrecut şapte săptămâni pe primul loc în topul britanic şi şase săptămâni pe primul loc în topul american. Cântecul ”Yellow Submarine” a ajuns până pe locul al doilea în topul Billboard.

Jucăria Yellow Submarine are la bază versiunea submarinului prezentat în filmul animat omonim din 1968. Membrii grupului The Beatles nu erau deloc încântaţi de ideea realizării acelui film, însă erau obligaţi să realizeze un al treilea lungmetraj pentru United Artists, după ”Help!” şi ”A Hard Day’s Night”, pentru a încheia contractul semnat cu acel studio. Însă, ţinând cont de participarea lor limitată (rolurile lor au fost asigurate prin voci ale altor actori), membrii grupului The Beatles au fost nevoiţi să facă un alt film, ”Let It Be”, pentru a se achita de obligaţiunile din acel contract. 

În pofida participării limitate a ”Celor patru fantastici”, aşa cum erau numiţi membrii trupei britanice, submarinul galben şi filmul animat cu personaje realizate după chipul şi asemănarea muzicienilor din grupul The Beatles au devenit imagini intrate în legendă.

Grupul LEGO a lansat cu această ocazie şi un clip amuzant prin care îşi promovează noua jucărie, Yellow Submarine.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

Compania Lego a fost înfiinţată în 1932 şi primele jocuri cu cărămizi colorate care pot fi îmbinate între ele pentru a alcătui diverse forme au fost create în anul 1949.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.