Legendarul chef francez Paul Bocuse, care a primit titlul de „cel mai bun bucătar profesionist al secolului”, a murit la vârsta de 91 de ani, după ce a suferit de Parkinson timp de mai mulţi ani. Decesul a fost anunţat sâmbătă de Gerard Collomb, ministrul de Interne al Franţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit AFP, Bocuse a murit în restaurantul său celebru aflat în apropiere de Lyon, potrivit unui chef din această zonă, care este apropiat familiei acestuia.

Paul Bocuse a devenit celebru în anii 1970 propunând „bucătăria nouă” („nouvelle cuisine”), o modalitate mai sănătoasă de a găti.

Restaurantul său, L'Auberge du Pont de Collonges, a primit trei stele Michelin, din 1965.

Gault-Millau, ghidul rival al Michelin, l-a numit în 1989 pe Bocuse „cel mai bun bucătar profesionist al secolului”. Paul Bocuse a primit acelaşi titlu, în 2011, de la Culinary Institute of America.

Gerard Collomb, care a fost primar în Lyon timp de 16 ani, a scris pe platforma de socializare Twitter: „Paul Bocuse a murit. Gastronomia este în doliu”.

„Domnul Paul a fost Franţa. Simplitate şi generozitate. Excelenţă şi arta de a trăi. Papa gastronomilor ne-a părăsit. Fie ca bucătarii noştri, în Lyon, precum şi în cele patru puncte cardinale ale lumii, să cultive pentru mult timp fructele pasiunii sale”, a adăugat Gerard Collomb.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.