Regizorul Lee Unkrich, premiat cu Oscar pentru animaţiile „Toy Story 3” şi „Coco”, părăseşte Studiourile Pixar după 25 de ani, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul proiect în care a fost implicat la Pixar Animation Studios a fost „Toy Story”, pentru care a făcut montajul.

A fost coregizor pentru „Toy Story 2”, „Monsters, Inc.” şi „Finding Nemo”, înainte de a fi unic regizor al „Toy Story 3” (2010).

Lee Unkrich, în vârstă de 51 de ani, a informat compania Pixar vineri legat de decizia luată. „Nu plec pentru a face filme la un alt studio. În schimb, vreau să petrec mai mult timp cu familia şi să mă ocup de chestiuni care au rămas nerealizate”, a transmis el THR.

Surse apropiate studiourilor au spus că despărţirea lor este una amicală. Unkrich nu a început după „Coco” niciun alt proiect.

„Coco” (2017) a generat încasări de peste 807 milioane de dolari şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.