Spectacolul "Lazarus", care i-a ocupat ultimii ani din viaţă lui David Bowie, a fost filmat pe scenă la Londra, la finalul lui 2016. Va putea fi văzut în streaming, cu plată, în trei părţi, începând de vineri, data aniversării muzicianului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Bowie a murit de cancer acum cinci ani. Pe 8 ianuarie, el ar fi împlinit 74 de ani. 

Pentru această dată, comedia muzicală "Lazarus", căreia i-a consacrat ultimii ani din viaţă, va fi difuzată în streaming, la nivel mondial, vineri, sâmbătă şi duminică. 

Scris în colaborare cu dramaturgul irlandez Enda Walsh, "Lazarus" este spectacolul-testament al lui David Bowie. Această comedie muzicală este inspirată de romanul ştiinţifico-fantastic al lui Walter Tevis - "The Man Who Fell to Earth" - şi a fost conceput ca un fel de urmare a adaptării pe ecran a filmului de Nicolas Roeg, "The Man Who Fell to Earth", în care Bowie avea rol principal în 1976. 

Jucat cu casa închisă timp de două luni la sfârşitul lui 2015 la New York Theatre Workshop de pe Broadway, unde de altfel David Bowie şi-a făcut ultima apariţie publică, spectacolul a fost jucat la Londra, la King’s Cross Theatre, oraşul natal al artistului, timp de trei luni începând de la sfârşitul lui octombrie 2016. Înregistrarea acestuia din urmă va fi difuzată online, cu plată. 

Pus în scenă de belgianul Ivo van Hove, "Lazarus", nu este un spectacol facil: el spune viaţa singuratică a lui Thomas Newton, un extraterestru cu chip uman care se află pe Pământ, închis într-un apartament din New York. 

În aproape două ore, spectacolul care debutează cu fraza "Look up here, I'm in Heaven, trece în revistă 17 cântece ale starului, dintre care unele dintre cele mai cunoscute: "Heroes", "Life on Mars", "Changes", "Absolute Beginners", precum şi trei cântece compuse de Bowie special pentru comedia muzicală: "No Plan", "Killing a Little Time" şi "When I met You".

Se regăsesc şi mai multe titluri, între care "Lazarus", extras de pe ultimul său album "Blackstar", lansat în ziua în care a împlinit 69 de ani, pe 8 ianuarie 2016, cu două zile înainte de moartea sa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.