Favorita publicului la ediţia din acest an a concursului Eurovision, Laura Bretan, se numără printre invitaţii speciali ai evenimentului Placido Domingo jr. & friends din data de 17 aprilie de la Sala Palatului din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Domingo Jr. va avea alături, pe scenă, atât artişti internaţionali, cât şi artişti naţionali - soprana Irina Polivanova, artistul Aydar Gaynullin, tenorul Alin Stoica, care a participat alături de Trooper la Eurovision, şi cântăreţul Valentin Boghean.

Laura Bretan s-a născut în 2002 în Chicago, Illinois, într-o familie de români. La numai 13 ani a uimit America în cadrul show-ului "America’s Got Talent", unde s-a clasat pe locul şase. În 2016 a ridicat sala şi juriul în picioare la audiţiile "Românii au Talent", concurs la care Laura a câştigat premiul cel mare. Românca s-a aflat printre finaliştii de anul acesta ai selecţiei naţionale Eurovision, unde a participat cu piesa "Dear Father". Deşi s-a clasat pe locul al doilea, ea a câştigat cel mai important vot, al publicului.

Soprana Irina Polivanova, câştigătoare a premiului Virginia Zeani, s-a născut în Lviv, Ucraina. A urmat cursurile Conservatorului din Moscova începând cu anul 2014, studentă a profesorului Yuriy Grigorev. În timpul studiilor de licenţă a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova: Ionta în opera omonimă a lui Tchaikovsky, Mimi în "La Boheme", de Puccini şi Tatiana Larina în "Evgeni Onegin", de Tchaikovsky.

Aydar Gaynullin este cunoscut în toată lumea pentru îndemânarea pe care o dovedeşte la baian (instrument asemănător cu acordeonul, dar are butoni în loc de clape). De asemenea, Aydar este şi vocalist, compozitor, membru al Academiei de Artă Cinematografică, un artist emerit al Republicii Tatarstan, câştigător al concursului rusesc de film Nika, câştigător al premiului White Elephant pentru muzica sa din filmul "Euphoria", regizat de Ivan Vyrypaev şi câştigător a nu mai puţin de 18 premii în concursuri internaţionale de baian şi acordeon, incluzând World Cup (Londra, 2001).

Câştigător al prestigiosului premiu Luciano Pavarotti, tenorul Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naţionale Bucureşti. S-a născut în 1987 în Bucureşti şi a absolvit Conservatorul în 2011. A participat în cadrul a numeroase concursuri şi a câştigat, printre altele, marele premiu la Concursul Paul Constantinescu şi premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition Grand Prix de l'Opéra.

Valentin Boghean este unul dintre cei mai talentaţi muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple sălile de spectacole până la refuz. Pe lângă vocea sa inconfundabilă, Vali este cunoscut ca fiind un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul şi clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-şi cuceri audienţa cu interpretări la chitară clasică şi bass.

Evenimentul Plácido Domingo Jr. & friends va avea loc la Bucureşti pe 17 aprilie. Spectacolul va avea loc la Sala Palatului, iar artistul va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, într-o combinaţie de muzică clasică şi ritmuri care amintesc de epoca swing.

Biletele se pot achiziţiona de pe site-ul eventim.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.