Cântăreaţa Lady Gaga, o susţinătoare a candidatei democrate Hillary Clinton, a protestat, miercuri dimineaţă, în faţa Trump Tower din New York, după victoria repurtată de republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane, informează telegraph.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vedeta pop a urcat pe un camion de salubrizare şi a ridicat în mâna stângă o pancartă pe care era scris mesajul ”Love trumps hate” (”Iubirea învinge ura”), un slogan pacifist utilizat în campania democratei Hillary Clinton, bazat pe un joc de cuvinte ce constă în omonimia dintre numele de familie al lui Donald Trump şi verbul ”to trump” (”a învinge”, ”a întrece”, ”a depăşi”, n.r.).

Cu câteva ore mai devreme, Lady Gaga a fost văzută în timp ce a plâns în culisele sediului de campanie al democratei Hillary Clinton, în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit lui Kasie Hunt, corespondent politic al MSNBC.

Pe măsură ce orele treceau şi devenea tot mai clar faptul că Donald Trumpa va deveni următorul preşedinte al Statelor Unite, Lady Gaga a publicat următorul mesaj pe Twitter: ”Mă aflu într-o cameră plină de speranţă, ne vom face auziţi. Luptaţi pentru bunătate, egalitate şi iubire. Nimic nu ne va opri. Spune o rugăciune, America!”.

Prezentă la o întrunire publică din cadrul campaniei electorale a lui Hillary Clinton, la începutul acestei săptămâni, artista a vorbit cu multă pasiune în sprijinul candidatei democrate: ”Ea are o carieră în politică de mai multe decenii, experienţă, educaţie, leadership şi înţelepciune. E pregătită să fie preşedinte. A continuat să meargă înainte şi a continuat să lupte pentru drepturile femeilor. A continuat să lupte pentru cauza copiilor noştri. A continuat să lupte pentru aceia care se află în situaţii dificile”.

Referindu-se la subiectul victoriei din campania prezidenţială, artista a adăugat: ”Dacă noi suntem americani adevăraţi, atunci trebuie să trecem de la a-i vedea pe susţinătorii lui Trump ca pe adversarii noştri la a-i vedea ca pe aliaţii noştri. Ce spune Hillary? Ce spunem noi, cei care o susţinem? Spunem că suntem mai puternici împreună. Şi ceea ce eu văd în această femeie remarcabilă este faptul că ea este pregătită să readucă pacea în această ţară. America nu e cu adevărat America fără cetăţenii ei”.

Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale a fost confirmată miercuri dimineaţă, în jurul orei 07.30 GMT. În discursul oficial pe care l-a susţinut la o oră după acel anunţ, Donald Trump a avut cuvinte generoase la adresa candidatei democrate, spunând că Hillary Clinton a luptat din greu în politică timp de mai mulţi ani şi că are faţă de ea ”o datorie profundă de gratitudine”.

”Ne vom înţelege cu toate celelalte naţiuni care vor să se înţeleagă cu noi. Îi vom trata corect pe toţi. Vom căuta un teren comun de înţelegere, vom căuta parteneriatul, nu conflictul. America nu se va mai mulţumi însă cu nimic altceva decât cu ceea ce este mai bun. Trebuie să ne recâştigăm destinul”, a adăugat Donald Trump.

Lady Gaga, pe numele său adevărat Stefani Joanne Angelina Germanotta, s-a născut pe 28 martie 1986. Şi-a început cariera muzicală în 2001, iar până în prezent a lansat patru albume de studio. Artista, care a susţinut un concert la Bucureşti în 2012, a fost recompensată cu şase premii Grammy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.