Lungmetrajul "Lady Bird”, regizat de Greta Gerwig, câştigător a două premii Globul de Aur şi nominalizat la cinci premii Oscar, va fi proiectat în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival, vineri, 27 aprilie, de la 18.00, la Cinema PRO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru premiera filmului cât şi pentru proiecţiile în premieră ale titlurilor „Certain Women” şi „The Rider” la American Independent Film Festival sunt disponibile pe Eventbook.ro.

Lungmetrajul "Lady Bird", marchează debutul regizoral al Gretei Gerwig, una dintre cele mai iubite personalităţi din lumea filmului independent. În acelaşi timp, Greta Gerwig este cea mai tânără regizoare care a câştigat un Glob de Aur şi a cincea femeie nominalizată la această categorie. Un alt Glob de Aur i-a revenit actriţei Saoirse Ronan, care o interpretează pe Christine "Lady Bird" McPherson, o absolventă  de liceu şi proaspăt studentă, aflată în conflict cu familia şi lumea.

Acţiunea se petrece în Sacramento, California, în 2002, şi prezintă relaţia mamă-fiică combinând elemente clasice de "teenage-comedy", cu nuanţe noi şi mature. Distribuţia este completată de Timothée Chalamet, cunoscut pentru rolul din "Call Me by Your Name", pentru care a primit câte o nominalizare la Oscar, Globurile de Aur şi Premiile Bafta.

Din selecţia de anul acesta a American Independent Film Festival, fac parte încă două filme regizate de femei, "The Rider", de regizoarelor Chloé Zhao şi "Certain Women", de Kelly Reichardt.

Premierele celor două titluri în cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Muzeul Ţăranului, astfel: "The Rider", pe 27 aprilie, la  ora 20.30, la Cinema Muzeul Ţăranului şi "Certain Women", pe 30 aprilie, de la ora 20.30, la Cinema Muzeul Ţăranului.
Biletele pot fi achiziţionate pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

Programul proiecţiilor şi noutăţi despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival şi Instagram (@AmericanIndependentFilmFest).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.