Un număr de 15 filme sunt înscrise în cursa pentru premiile KINOdiseea Junior, competiţie care are loc în perioada 10-20 noiembrie, din care, la final, juriul va alege unul care va participa la competiţia European Film Awards - Young Audience Award.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pornind de la îndemnul “You can do anything!”, KINOdiseea propune peliculele ”My Life as a Courgette/ Ma vie de Courgette” (Franţa), de Claude Barras, ”The Day my Father Became a Bush” (Olanda), de Nicole van Kilsdonk, ”Chidiya” (Cehia), de Mehran Amrohi, ”Mr. Frog” (Olanda), de Anna van der Heide, ”The Eagle Huntress” (Marea Britanie), de Otto Bell, ”Pat and Mat” (Cehia), de Marek Beneš, ”Blanka” (Franţa), de Kohki Hasei, ”Jill and Joy’s Winter” (Finlanda), de Saara Cantell, ”Siv Sleeps Astray” (Suedia), de Catti Edfeldt şi Lena Hanno, ”At Eye Level” (Germania), de Evi Goldbrunner şi Joachim Dollhopf, ”Hunt for the Wilderpeople” (Noua Zeelandă), de Taika Waititi, ”Abulele” (Israel), de Jonathan Geva, ”Rauf” (Turica), de  Soner Caner şi Baris Kaya, ”Miss Impossible/ Jamais contente” (Franţa), de Emilie Deleuze, şi ”The Children of Chance” (Franţa), de Malik Chibane.

”Hunt for the Wilderpeople”, de Taika Waititi (regizor nominalizat la Oscar, care va conduce noul film din seria Marvel, ”Thor: Ragnarok”), va fi prezentat în premieră românească, la fel şi ”Abulele”, de Jonathan Geva, o poveste sensibilă despre prietenia dintre Adam, un băieţel de 10 ani, şi un “monstru” străvechi, de dimensiunea unui urs, transmit organizatorii.

”Rauf”, o poveste emoţionantă de iubire ce are loc într-un sat kurd din estul Turciei, al cărei protagonist este un băieţel de 11 ani ce pleacă în căutarea culorii roz care, speră el, o va determina pe Zana să înţeleagă iubirea lui. Filmul a avut premiera mondială în Competiţia KPlus din secţiunea Generation – Berlinale 2016 şi a fost nominalizat la Young Audience Award la EFA. Filmul va fi prezentat la KINOdiseea de regizorii Soner Caner şi Bariş Kaya.

Câştigătorul Audience Award la European Film Awards şi al unei menţiuni speciale la Berlin, ”Miss Impossible” spune povestea lui Aurore, o fată de 13 ani cu o personalitate complexă, care trebuie să repete anul şcolar. Pentru a alunga plictiseala, Aurore schimbă mai multe identităţi sociale, dintre care niciuna nu pare să i se potrivească, până în momentul în care i se cere să intre într-o trupă rock de băieţi.

În premieră în România vine şi ”The Children of Chance” (Franţa), o poveste din Parisul celui de-Al Doilea Război Mondial. Maurice Gutman, un băiat evreu, îşi rupe piciorul şi este adus la un spital din suburbiile capitalei Franţei. El crede că boala e singura cauză pentru şederea lui prelungită în spital, însă este ascuns de germani, de doctorul Daviel şi de asistenta şefă, Véronique. ”The Children of Chance” a fost recompensat cu trofeul ECFA la Schlingel Film Festival.

Proiecţiile din festivalul KINOdiseea vor avea loc la Cinema Pro, Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Hollywood Multiplex.

De luni până vineri, la Cinemateca Eforie, între orele 10 şi 16.30, accesul este liber. Pentru restul proiecţiilor din timpul festivalului biletele costă 7 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi şi pot fi achiziţionate de pe Eventbook.ro.

Cea de-a opta ediţie a KINOdiseea este organizată de Asociaţia Culturală Metropolis, co-finanţată de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă - Subprogramul Media, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5, Arcub, Administraţiei Fondului Cultural Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.