Jussie Smollett a fost eliberat joi pe cauţiune, stabilită la 100.000 de dolari, iar actorul a revenit pe platourile de filmare ale serialului „Empire”, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Smollett a fost eliberat din custodia poliţiei din Chicago, după ce a fost acuzat că a dat declaraţii false, că şi-a înscenat un atac motivat de ură rasială luna trecută.

El a plătit cauţiunea de 100.000 de dolari şi a predat autorităţilor paşaportul.

Poliţiştii au spus că el a făcut acets lucru pentru că era nemulţumit de salariul pe care îl primea pentru rolul din serialul „Empire” din partea 20th Century Fox Television. 

Fox l-a sprijinit iniţial pe actor, emiţând mai multe comunicate de susţinere. Joi, reţeaua de televiziune a transmis: „Evaluăm situaţia şi luăm în considerare opţiunile”.

Smollett este acuzat că a plătit doi fraţi, Olabinjo şi Abimbola Osundairo, să îl atace fizic şi să strige injurii rasiste şi homofobe în noaptea de 29 spre 30 ianuarie.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi pe 13 februarie, iar după două zile de interogatorii, au mărturisit că au fost plătiţi de Smollett.

Inclusiv preşedintele american, Donald Trump, s-a simţit jignit de acţiunea lui Smollett. Actorul a declarat în urmă cu două săptămâni că cei care l-au atacat au strigat „MAGA (Make America Great Again, n.r.)!”. 

„Cum rămâne cu MAGA şi zecile de milioane de oameni pe care i-ai insultat cu afirmaţiile tale rasiste şi periculoase?”, i-a scris Trump pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.