Muzicianul britanic Jon Anderson va urca pe scena galei Rock and Roll Hall of Fame alături de trupa progressive rock Yes, pe care a fondat-o şi al cărei solist a fost în perioadele 1968 - 1980, 1983 - 1988 şi 1991 - 2008.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jon Anderson a confirmat prezenţa la gală alături de foştii colegi de formaţie şi spune că un invitat special îi va însoţi. El a declarat pentru Billboard că liderul trupei Rush, Geddy Lee, va cânta ”Roundabout” împreună cu Yes, în locul confondatorului Chris Squire, care a murit în 2015.

Fundaţia Rock and Roll Hall of Fame a transmis apoi un comunicat în care clarifică rolul pe care Lee îl va avea în cadrul galei. ”Geddy Lee şi Alex Lifeson (chitarist Rush, n.r.) au fost confirmaţi ca prezentatori ai uneia dintre formaţiile lor preferat şi nu vor cânta. Ei, la fel ca toţi ceilalţi fani Yes, aşteaptă cu nerăbdare să aducă un tribut trupei şi să o vadă la ceremonia din 7 aprilie”, se arată în comunicatul transmis de fundaţie, citează ultimateclassicrock.com.

Jon Anderson este unul dintre cofondatorii formaţiei Yes. El a fost solist între anii 1968 şi 1980, când a decis să urmeze o carieră solo. A revenit alături de trupă din 1983 până în 1988 şi în perioada 1991 - 2008.

”Este o familie; există mereu animozităţi. Pe oamenii pe care îi iubeşti nu îi placi mereu şi va fi mereu aşa. Dar când sărbătoreşti ceea ce eşti cu adevărat, uiţi de toate. Nu este nicio problemă. Ne reunim şi ne distrăm. Muzica este o forţă vindecătoare la orice nivel

Chris Squire va fi reprezentat la gala de văduva. ”Mereu a crezut că trebuia să fim în Hall of Fame. Nu era o chestiune prioritară pe agenda mea. Se va întâmpla când se va întâmpla a fost crezul meu. Dar Chris va fi acolo cu spiritul, energia. L-am iubit mult pe tipul ăsta. Fără el nu aş fi aici, asta e sigur. Nu pot să cred că sunt aproape 50 de ani de când eu şi Chris am pus bazele formaţiei.Te gândeşti că veţi fi împreună doi, trei ani, poate, dacă eşti norocos, şi iată-ne. Muzica Yes încă supravieţuieşte”, a mai declarat Anderson.

Muzicianul a mai spus că formaţia sa are în vedere interpretarea la gală a altor două piese - “I’ve Seen All Good People” şi “Owner of a Lonely Heart”.

Yes a fost înfiinţată în 1968, la Londra. Cu 21 de albume la activ, cel mai recent, ”Heaven & Earth”, apărut în 2014, Yes este unul dintre cele mai importante nume ale genului. În prezent, formaţia este alcătuită din Jon Davison (voce), Steve Howe (chitară), Alan White (tobe), Geoff Downes (clape) şi Billy Sherwood (bas).

Joan Baez, Electric Light Orchestra, Journey, Pearl Jam, Tupac Shakur şi Yes sunt artiştii care vor fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame 2017, iar Nile Rodgers va primi Premiul de Excelenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.