Legendarul star rock Johnny Hallyday va fi omagiat cu o procesiune funerară care va avea loc sâmbătă pe bulevardul Champs-Élysées, au anunţat, joi, oficialii de la Paris. Apoi, preşedintele francez Emmanuel Macron îi va aduce un „scurt” omagiu cântăreţului la ceremonia funerară care va avea loc la Biserica Madeleine din capitala Franţei, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut după ce au apărut speculaţii potrivit cărora cântăreţului îi vor fi dedicate funeralii naţionale – o distincţie care le revine de obicei celor mai mari eroi ai Franţei. 

Însă, preşedinţia a pus capăt acestor speculaţii, anunţând un alt tip de ceremonie funerară, pe care a descris-o drept un „omagiu popular”.

O staţie de metrou din Paris a fost redenumită temporar în memoria lui Johnny Hallyday, care a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 74 de ani, după o perioadă lungă în care a suferit de cancer pulmonar.

Regia Autonoma de Transport Paris (RATP) i-a adus un omagiu artistului redenumind temporar „DuRock Johnny” staţia de metrou Duroc, aflată în apropiere de Hôtel des Invalides, unde este înhumat Napoleon Bonaparte.

Johnny Hallyday a fost omagiat şi de operatorul de transport în comun din Bruxelles, muzica sa fiind difuzată miercuri în metrou.

Emmanuel Macron, Manuel Valls, Michel Polnareff şi lumea artistică au reacţionat după moartea lui Johnny Hallyday.
Într-un comunicat transmis de la Palatul Élysée, Emmanuel Macron i-a adus un omagiu lui Johnny Hallyday, parafrazând titlul unui cântec interpretat de artist: „On a tous en nous quelques chose de Johnny" (Avem toţi ceva în noi din Johnny).

„De la Johnny Hallyday nu vom uita nici numele, nici vocea, mai ales interpretările, care, cu lirismul lui dur şi sensibil, aparţin astăzi pe deplin istoriei cântecului francez. El a făcut ca o parte din America să intre în Panteonul naţional", a scris preşedintele Franţei. „De-a lungul generaţiilor, el s-a imprimat în viaţa francezilor. I-a cucerit cu o generozitate aşa cum stau mărturie concertele sale: uneori măreţe, uneori intime, uneori excesive, uneori în săli modeste (...). Nu a îmbătrânit niciodată pentru că el niciodată nu a trişat. Pentru că a rămas simplu şi îndrăgostit de viaţă. Şi pentru că ştia că secretul de a nu îmbătrâni este să ai mai multe vieţi", se arată în comunicat. „Până la capăt, el va fi această prezenţă familiară, această voce de atâtea ori imitată, această personalitate care a îndrăznit să trăiască ce-i mai bun, transmiţând o energie frăţească publicului care îi striga: «Que je t'aime». Acest public, care astăzi este în lacrimi iar toată ţara în doliu".

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”.   

Potrivit AFP, Johnny Hallyday a vândut peste 110 milioane de albume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.