Actorul american Johnny Depp, descris de Festivalul de Film de la San Sebastian din Spania drept „unul dintre cei mai talentaţi şi versatili actori ai cinematografiei contemporane”, va primi cea mai înaltă distincţie, Donostia Award, la ceremonia care va avea loc pe 22 septembrie, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Depp este deja unul dintre preferaţii festivalului, după ce a fost prezent anul trecut în calitate de producător al documentarului „Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan” despre liderul trupei The Pogues. 

Premiul de anul acesta îl aşază pe Depp printre cineaştii onoraţi recent: Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judy Dench, Penelope Cruz şi Viggo Mortensen.

Dacă la începutul anilor 1990, Depp apărea în roluri principale în filmele „Cry Baby, de John Waters, şi „Edward Scissorhands” de Tim Burton, el a primit roluri în filmele de artă ale unor prestigioşi regizori străini precum Emir Kusturica (“Arizona Dream”) şi Lasse Hallström (“What’s Eating Gilbert Grape?”). A mai lucrat de două ori cu Burton şi cu Jim Jarmusch (“Dead Man”) şi Terry Gilliam (“Fear and Loathing in Las Vegas”).

Statutul de star al lui Depp a fost asigurat de rolul căpitanului Jack Sparrow din franciza „Pirates of the Caribbean”, din 2003 până în 2017. 

S-ar putea să nu fie o coincidenţă faptul că Depp, care a jucat adesea roluri de inadaptaţi, a menţionat luni Festivalul de la San Sebastian în anunţul de premiere, să-i dea indicaţii lui Brando în debutul său în regie, cu filmul „Preţul morţii/ The Brave” din 1995. Atât Brando, cât şi Depp au devenit simboluri şi rebeli la Hollywood. 

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastián va avea loc între 17 şi 25 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.