Chitaristul american John Scofield şi proiectul său Überjam Band, cvintetul trompetiştilor Enrico Rava şi Tomasz Stanko şi grupul suedez Tonbruket sunt primele confirmări pentru Festivalul Gărâna, care va avea loc în perioada 6 - 9 iulie, în Poiana Lupului din Munţii Semenic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul biletmaster.ro, la mai multe categorii de preţuri. Un abonament costă 300 de lei, iar biletele pentru o zi de festival se vând la preţul de 85 de lei.

John Scofield este câştigător a două premii Grammy, pionier al stilului fusion şi maestru al genului bebop, funk şi R&B. Creaţia sa este considerată influentă în evoluţia jazzului de la finalul anilor 1970 şi până în prezent. Artistul şi-a început cariera în 1978 şi timp de trei ani a cântat şi înregistrat alături de Miles Davis, o etapă artistică care i-a asigurat un loc stabil în prim-planul jazzului internaţional. A înregistrat 30 de albume care au inclus colaborări cu muzicieni ca Pat Metheny, Charlie Haden, Eddie Harris, Medeski, Jack DeJohnette, Joe Lovano, Phil Lesh, Herbie Hancock şi Joe Henderson. Scofield va fi însoţit pe scena de la Gărâna de toboşarul Dennis Chambers, chitaristul Avi Bortnick şi de basistului Andy Hess. În aceeaşi formulă, proiectul muzical va urca pe scena celei de-a 51-a ediţiie a Montreux Jazz Festival.

Trompetiştii Enrico Rava (Italia) şi Tomasz Stanko (Polonia) vor concerta alături de Giovanni Guidi, la pian, Reuben Rogers, la bas, şi Gerard Clever, la tobe. 

Tonbruket, formaţie suedeză care a cântat la Gărâna în 2010, revine cu un album nou, ”Forevergreens”, lansat în primăvara anului trecut. În frunte cu Dan Berglund, muzicianul care a făcut parte din grupul EST, Tonbruket abordează stilul crossover.

Festivalul International de Jazz Gărâna este organizat de Fundaţia Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.