John McLaughlin & the 4th Dimension concertează la Sala Palatului din Bucureşti, pe 18 aprilie 2019, în cadrul seriei de evenimente Jazz Night Out.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

McLaughlin este unul dintre cei mai versatili şi creativi chitarişti contemporani, pionier al jazz-rockului şi un ambiţios explorator al unor genuri precum blues, flamenco şi muzica tradiţională indiană. 

Cu două premii Grammy în palmares, la categoriile „Best Improvised Jazz Solo” şi „Best Jazz Instrumental Album”, din opt nominalizări, dar şi numeroase titluri „Guitarist of The Year” acordate de publicaţia Down Beat, muzicianul britanic va concerta la Bucureşti alături de Ranjit Barot - tobe, Etienne Mbappe - bas şi Gary Husband - clape, tobe.

Grupul The 4th Dimension are la activ patru discuri, lansate între anii 2010 şi 2017.

Considerat de Jeff Beck şi Pat Metheny „cel mai bun chitarist în viaţă”, John McLaughlin s-a născut pe 4 ianuarie 1942, în Yorkshire, Marea Britanie, şi a început studiul chitarei la vârsta de 11 ani.

Şi-a format propriul grup şi a debutat în 1969 cu discul „Extrapolation”. În acelaşi an s-a mutat la New York, unde a înregistrat cu artişti ca Tony Williams şi Miles Davis. De altfel, cu Miles Davis a colaborat pe nu mai puţin de cinci albume de studio, inclusiv „Bitches Brew”, primul disc de aur al celebrului trompetist american. 

În cariera sa de cinci decenii a cântat cu Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Jeff Beck, Carlos Santana, Jaco Pastorius, Chick Corea şi Wayne Shorter, între alţii, şi a participat la înregistrarea a peste 70 de albume de studio, live şi compilaţii.

Colaborarea cu Al Di Meola şi Paco de Lucia a fost una foarte apreciată, iar cu proiectul Mahavishnu Orchestra - lansat în 1971 - a definit şi popularizat jazz-rockul, influenţând generaţii de instrumentişti. 

Un alt proiect la fel de apreciat a fost Shakti, din care au făcut parte L. Shankar (violonist, cunoscut pentru colaborarea cu Peter Gabriel), Zakir Hussain, Ramnad Raghavan şi T.H. Vinayakram. Muzical, trupa combina elemente tradiţionale indiene cu jazz, într-un fusion acustic.

Biletele se găsesc în reţeaua iabilet.ro. Până pe 31 august, ele au preţuri de 121, 148, 175 şi 229 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. După această dată biletele vor costa 135, 165, 195 şi 255 de lei. Biletele la categoria VIP costă 350 de lei şi nu sunt incluse în campania de presale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.