Actorul Jeff Bridges, cunoscut pentru roluri din filme ca „The Big Lebowski”, „Crazy Heart” şi „True Grit” va primi trofeul „Cecil B. DeMille” la gala Globurilor de Aur 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut luni de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).

Bridges va fi recompensat cu acest trofeu pentru munca sa de peste 60 de ani, atât în industria cinematografică, cât şi în ceea ce priveşte filantropia. 

Prima nominalizare la Globurile de Aur a venit pentru Bridges în 1984, pentru rolul din „Starman”. Şapte ani mai târziu, a fost seelctat pentru interpretarea din „The Fisher King”, în care a jucat alături de Robin Williams. A mai fost nominalizat în 2001 şi 2017 pentru rolurile din „The Contender” şi „Hell or High Water”.

În 2010, a câştigat trofeul Oscar pentru rolul principal din „Crazy Heart”, de Scott Cooper.

Cea mai recentă apariţie a sa a fost în „Bad Times at the El Royale” (2018), dar şi în documentarul „Living in The Future's Past”, despre schimbările climatice.

Pe lângă actorie, Bridges este şi purtător de cuvânt al campaniei Share Our Strength/ No Kid Hungry.

Trofeul „Cecil B. DeMille” este oferit celor ce au o contribuţie remarcabilă în lumea divertismentului. Între personalităţile care au fost recompensate cu acest trofeu se numără Meryl Streep, Denzel Washington, George Clooney, Woody Allen, Jodie Foster, Morgan Freeman, Robert De Niro, Martin Scorsese, Steven Spielberg, Warren Beatty şi Oprah Winfrey.

Cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur va avea loc pe 6 ianuarie. Actorii Andy Samberg şi Sandra Oh vor fi gazdele evenimentului ce va avea loc la Beverly Hilton Hotel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.