Jean Paul Gaultier i-a adus un omagiu lui Pierre Cardin, miercuri, printr-o prezentare haute couture, inspirată de anii 1960, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alături de Cardin, Jean Paul Gaultier şi-a început cariera pe când nu avea nici 18 ani şi nu făcuse şcoala de modă. 

"Sunteţi succesorul meu", a declarat Pierre Cardin, în vârstă de 95 de ani, felicitându-l pe Gaultier în culise. "Eu reprezint ziua de "ieri", tu eşti "mâinele", a adăugat creatorul, simbol al stilului futurist şi om de afaceri, care i-a împrumutat "talentul" şi "personalitatea" fostului său asistent. 

La Pierre Cardin a făcut primii paşi Jean Paul Gaultier. "A fost nevoit să-i placă culorile din desenele mele, care nu erau chiar teribile!", a glumit creatorul în vârstă de 65 de ani, care a dedicat prezentarea sa primăvară-vară 2018 unui "om al libertăţii". 

"Ne aflăm într-un moment în care există enorm de mult marketing în modă, este lucrul care primează. Asta m-a făcut să mă gândesc la perioada mea de început, când exista acest spaţiu al libertăţii de creaţie, o epocă veselă de asemenea, cu multă creativitate", a punctat Cardin. 

În ambianţa anilor 60, aşa cum a fost conceput show-ul, colecţia, în egru şi alb, a fost inspirată din arta optică: cu rochii, coafuri şi ochelari în formă de spirală, imprimeuri cu cercuri, valuri, benzi, globuri.  

În prezentare, manechine asiatice au reamintit că Pierre Cardin este, înaintea multora, parte din cucerirea lumii, prin faptul că s-a impus în Japonia, China şi în Vietnam. "A fost primul în tot", a subliniat Jean Paul Gaultier, amintind de rolul de mecena al lui Cardin. 

Designerul şi omul de afaceri nu s-a pensionat şi organizează încă show-uri de modă. În noiembrie 2016, el a organizat o prezentare la Academia de Arte Frumoase, pentru a marca 70 de ani de carieră. 

Pierre Cardin, născut în regiunea Veneţia la 2 iulie 1922. Cardin, care şi-a început cariera de croitor la Christian Dior, în 1946. Şi-a fondat propria casă de modă în 1950. Deţine un lanţ de restaurante şi hoteluri. A produs mai mult de 500 de spectacole şi aproape 50 de ani, în plus faţă de activitatea sa în modă. El a lansat Espace Cardin la Paris, care adăposteşte din 1970 un teatru, un cinematograf şi o sală de expoziţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.