Celebrităţile au defilat, miercuri seară, la Paris, pentru a-i aduce un imagiu carierei creatorului francez Jean-Paul Gaultier, la ultima prezentare haute-couture a acestuia. El a profitat de acest eveniment pentru a evoca noi proiecte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri seară, la Théâtre du Châtelet, Jean Paul Gaultier a organizat ultima prezentare haute-couture după 50 de ani de carieră. 

250 de rochii, inspirate de modelele sale clasice: sânii conici, rochii port-jartieră, rochii păpuşi conflabile... purtate de muzele sale dintotdeauna. 

Pentru această prezentare de modă, creatorul în vârstă de 67 de ani a făcut apel la numeroase staruri, combinând genurile, vârstele şi formele. 

Au urcat pe podium Iris Mittenaere, Catherine Ringer, Dita Von Teese, Kiddy Smile, Béatrice Dalle, Amanda Lear, Mylène Farmer, Bella Hadid sau Cristina Cordula, Bella Hadid, Gigi Hadid.  

Fiecare prezentare a fost un mini-spectacol: show-ul, pe de-a-ntregul, a durat o oră şi s-a încheiat apoteotic, cu Jean-Paul Gaultier purtat în triumf de colegi şi manechine. 

"A fost un bordel vesel, este tot ceea ce iubesc", a spus la final creatorul pentru BFM TV. "A fost prima dată pentru mine, pentru că nu am mai făcut niciodată o prezentare cu atâtea manechine. Am pus tot ce am iubit, tot ceea ce iubesc şi tot ceea ce am spus întotdeauna mai mult sau mai puţin". 

Dacă el asigură ca a semnat ultima prezentare de modă haute-couture, Jean-Paul Gaultier nu renunţă încă la modă. Şi a anunţat viitoare proiecte: "Creaţia de modă va continua, dar nu pot să dezvălui deocamdată conceptul (...). Paris Gaultier va exista în continuare. Nu vreau să mă opresc aşa, nu pot! Altfel, mor! Şi vor exista alte aventuri; vreau să fac o expoziţie la Cinemateca din Paris, cinema şi modă. Sunt lucrurile care mă interesează". 

Stilistul francez în vârstă de 67 de ani, care şi-a făcut debutul pe lângă Pierre Cardin, este o figură esenţială în lumea modei de când a schimbat coduri vestimentare în anii '80. El este autorul creaţiilor emblematice precum bustiera cu cupe conice purtată de Madonna.

De la primele colecţii, Gaultier a avut arta de a amesteca genurile, sexele, epocile.

Acest fiu de contabil, care a crescut la Arcueil (Val-de-Marne), în apropiere de Paris, şi care a fost iniţiat de mic în modă de către bunica sa esteticiană, a creat fuste pentru bărbaţi în 1984, căci pentru el "un bărbat nu-şi poartă masculinitatea prin haine, virilitatea este în capul său".

Jean-Paul Gaultier, care a creat articole vestimentare şi pentru Beyonce, Kylie Minogue, Lady Gaga şi Rihanna, precum şi pentru multe personalităţi de la Hollywood, a impresionat în lumea modei neţinând cont de rolurile de gen tradiţionale.

"Nu mă gândesc la modă ca la o artă. Moda ar trebui să fie superficială. Este adevărat că te poţi exprima puţin prin intermediul modei şi poţi transmite mesaje, dar nu este ca muzica, care te pătrunde. Muzica este ceva foarte frumos şi reprezintă o nevoie, cum este aceea de a mânca", a spus Gaultier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.