Jamie Foxx, spitalizat în primăvară din motive care rămân misterioase, actorul a prezentat scuze, sâmbătă, comunităţii evreieşti, după ce a publicat pe contul său de Instagram un mesaj care ar putea transmite stereotipuri antisemite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postarea de pe Instagram aflată în centrul controversei a fost publicată vineri. „L-au ucis pe acest tip pe nume Jesus.... Ce crezi că o să-ţi facă?! #fakefriends #fakelove”, a scris actorul în vârstă de 55 de ani, care a câştigat un Oscar pentru interpretarea lui Ray Charles în filmul „Ray”.

La ce s-a referit actorul folosind acest „ei”? Unii internauţi şi mai multe asociaţii americane de combatere a antisemitismului au văzut în acest gest o referire la teoria „poporului deicid”, potrivit căreia poporul evreu este responsabil de moartea lui Iisus. „Kanye (West) a spart contul de Instagram al lui Jamie Foxx?”, a ironizat ONG-ul Stop Antisemitism, referindu-se la rapperul care a fost ostracizat pentru declaraţiile sale antisemite.

Actriţa Jennifer Aniston a reacţionat pe Instagram atunci când a fost întrebată dacă i-a plăcut postarea lui Jamie Foxx: „Îmi face foarte rău. Nu am dat 'like' la acea postare în mod intenţionat sau din greşeală. Mai important (...), eu nu susţin antisemitismul în niciun fel”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Confruntat cu controversa, Jamie Foxx a ales în cele din urmă să şteargă mesajul iniţial înainte de a-şi prezenta „scuzele faţă de comunitatea evreiască şi faţă de toţi cei care s-au simţit jigniţi de postarea sa”.

„Ştiu acum că este posibil ca vorbele folosite să fi rănit şi îmi pare rău pentru asta. Nu a fost niciodată intenţia mea”, continuă actorul. „Pentru a clarifica, am fost trădat de un prieten fals şi asta este tot ce am vrut să spun prin „ei”, nimic mai mult. Nu am decât dragoste în inima mea pentru toată lumea”, a încheiat Jamie Foxx. „Iubesc şi susţin comunitatea evreiască. Îmi cer scuze sincer tuturor celor care au fost răniţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.