James Hetfield, solistul trupei Metallica, va juca în thrillerul „Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile”, regizat de Joe Berlinger, rolul primului poliţist care l-a arestat pe criminalul în serie Ted Bundy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul, aflat în producţie, este axat pe relaţia dintre Bundy, jucat de Zac Efron, şi iubita lui, interpretată de Lily Collins, care, la acea vreme, nu ştia despre crimele comise de el. Hetfield va fi Bob Hayward, poliţist din Utah, primul care l-a arestat pe Bundy, în 1975.

Ted Bundy a fost judecat pentru crimă în 1979, iar înainte de executarea lui, în 1989, a recunoscut comiterea a 30 de omucideri în şapte state americane, între anii 1974 şi 1978.

Este pentru prima dată când solistul Metallica joacă într-un lungmetraj de ficţiune.

Joe Berlinger şi James Hetfield au mai colaborat pentru documentarul „Metallica: Some Kind of Monster”, pe care Berlinger - care a scris şi cartea „Metallica: This Monster Lives” - l-a regizat şi produs alături de Bruce Sinofsky. 

„A părut firesc că va aduce aceeaşi putere şi magnetism unui rol dramatic, aşa că atunci când a acceptat să joace în film am fost încântat”, a spus Berlinger, citat de Variety.

Scenariul original îi aparţine lui Michael Werwie şi a fost premiat cu Nicholl Fellowship.

Din distribuţie mai fac parte Jim Parsons, Haley Joel Osment, John Malkovich, Kaya Scodelario, Angela Sarafyan, Jeffrey Donovan, Terry Kinney şi Dylan Baker.

James Hetfield, născut pe 3 august 1963, în Downey, California, este solist, chitarist şi cofondator al trupei thrash Metallica.

Formaţia Metallica a fost înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler. Din prima formulă a trupei au făcut parte şi Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana.

În 1983, Cliff Burton s-a alăturat grupului, înlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet. În acelaşi an, formaţia a înregistrat primul album, ”Kill ‘Em All”, la New York. În 1986, Cliff Burton a murit într-un accident în care a fost implicată întreaga formaţie, iar Jason Newsted s-a alăturat trupei până în 2001.

Metallica a lansat zece albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Printre cele mai apreciate de critică şi public se numără ”Kill ‘Em All” (1983), ”Ride the Lightning” (1984), ”Master of Puppets” (1986), ”...And Justice for All” (1988) şi ”Metallica” (1991). În prezent, Metallica este formată din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe). Trupa a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.