Formaţia Iron Maiden nu mai interpretează în concerte una dintre cele mai cunoscute piese ale sale, ”Hallowed Be Thy Name”, din cauza unui proces privind drepturile de autor, scrie nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Hallowed Be Thy Name”, compusă de basistul Steve Harris, înregistrată în 1982 pe albumul ”The Number Of The Beast”, este a treia cea mai cântată piesă a trupei în concertele susţinute în ultimele decenii.

Un proces a fost deschis formaţiei privind referirea făcută în melodie la piesa ”Life’s Shadow”, compusă în anii 1970 de Robert Barton şi Brian Ingham şi înregistrată de trupa Beckett.

”Disputa priveşte cântecul «Life’s Shadow», scris la începutul anilor 1970 de Robert Barton şi Brian Ingham şi înregistrat de trupa Beckett. Steve Harris a fost fan al grupului Beckett şi în piesa lui «Hallowed Be Thy Name», care a fost înregistrată de Iron Maiden pe albumul «The Number of the Beast», lansat în 1982, face referire la şase versuri din «Life’s Shadow»”, se arată într-un comunicat lansat de formaţie.

Declaraţia trupei continuă: ”În ceea ce-l priveşte pe Steve, această problemă a fost rezolvată în urmă cu nişte ani, prin încheierea unei înţelegeri cu Robert Barton, însă acum pare să se fi iscat o dispută între cei doi compozitori, privind părţile fiecăruia din «Life’s Shadow»”.

Apariţia unui anume Barry McKay, spun membrii formaţiei Iron Maiden, a complicat situaţia. McKay susţine că a făcut un acord cu Brian Quinn (Ingham), pe 29 martie 2017, cu două zile înainte ca plângerea să fie făcută. 

”Barton îşi menţine declaraţia potrivit căreia el a scris versurile pentru «Life’s Shadow» şi a precizat recent: «Am scris versurile pentru «Life’s Shadow» şi sunt mulţumit de cum Iron Maiden a înţeles şi înţelege acest lucru». Orice probă prezentată de domnul McKay va fi analizată cu mare atenţie, iar o apărare în proces va fi depusă”, se mai arată în mesajul transmis de formaţia Iron Maiden.

Iron Maiden susţine luna aceasta mai multe concerte în Marea Britanie, urmând ca în iunie şi iulie să ajungă în Statele Unite şi Canada.

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este: Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial. Cel mai recent disc al grupului se intitulează ”The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.