Bogdan Dumitrache, nominalizat la categoria ”cel mai bun actor într-un rol principal” a Premiilor Gopo 2017 pentru interpretarea din filmul ”Dublu”, de Catrinel Dănăiaţă, declară într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro că aceasta este o confirmare a faptului că îşi construieşte o carieră, dar şi a plăcerii pe care o găseşte pe platourile de filmare. El mai spune că un actor trebuie să fie pregătit de orice pentru a-şi face meseria şi că următorul proiect din care face parte îi aduce rolul pe care şi l-a dorit încă din studenţie - un inginer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interviul pe care Bogdan Dumitrache l-a acordat Agenţiei de presă News.ro face parte din seria dedicată nominalizaţilor la gala Premiilor Gopo 2017, eveniment care va avea loc pe 21 martie, la Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti.

Lungmetrajul ”Dublu”, regizat de Catrinel Dănăiaţă, a avut premiera internaţională în competiţia East of the West a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, în iulie 2016.

Bogdan Dumitrache joacă rolul George, un arhitect promiţător, implicat într-o relaţie aproape eşuată. Din distribuţie mai fac parte Maria Dinulescu şi Teodor Corban.

Născut pe 2 mai 1977, Bogdan Dumitrache a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1999, la clasa lui Mircea Albulescu. A debutat în teatru pe scena Nottara, în 2000. În film, a jucat, între altele, în ”Moartea domnului Lăzărescu” (2005), de Cristi Puiu, ”Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii” (2006), de Cătălin Mitulescu, ”Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), de Adrian Sitaru, care i-a adus trofeul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Locarno, şi ”Poziţia copilului” (2013), de Călin Peter Netzer, peliculă premiată cu Ursul de Aur. În 2016, Bogdan Dumitrache a putut fi văzut pe marile ecane în ”Dublu”, de Catrinel Dănăiaţă, şi în ”Sieranevada”, de Cristi Puiu.

Prezentăm integral interviul acordat de actorul Bogdan Dumitrache:

Ce anume crezi că ţi-a adus nominalizarea la Gopo?

Bogdan Dumitrache: Un rol cu o plajă largă de emoţii şi expresii. Dramaturgia mi-a permis mult, iar tentaţia lui “mai mult” a fost mare şi m-am luptat cu ea. Se pare, cu folos.

Ce reprezintă rolul din ”Dublu” pentru tine?

Bogdan Dumitrache: O experienţă pe care o aşteptam şi o doream. E un rol foarte diferit faţă de tot ce am mai făcut până acum şi, prin asta, o confirmare că pot accesa şi stăpâni o zonă mai largă de emoţii şi personaje.

Cât va cântări, în cariera ta, nominalizarea şi posibila victorie?

Bogdan Dumitrache: Succesul e al momentului, cariera se construieşte prin constanţă şi profesionalism. Acest premiu este o confirmare a faptului că îmi construiesc o carieră şi a plăcerii pe care o găsesc pe platoul de filmare.

Care este lucrul pe care nu l-ai face pentru un rol?

Bogdan Dumitrache: Nu ştiu. Nu sunt un actor mofturos şi am fost educat că meseria asta cere lucruri pe care trebuie să fii pregătit să le faci. Nu poţi să fii frizer dar să îţi fie scârbă de păr. Dezbrăcatul, de exemplu, la filmare, nu în general, nu ar trebui să însemne cine ştie ce pentru un actor. Asta trebuie să faci şi nu e personal. Asta nu înseamna ca îmi este uşor, sunt foarte stresat când am secvenţe de gen, uşor isteric, dar o fac.

Există şi care este actorul/actriţa împreună cu care visezi să joci?

Bogdan Dumitrache: Nu am.

Care este următorul rol pe care îl joci în film?

Bogdan Dumitrache: De când eram student mi-am dorit să joc un inginer. Şi am această ocazie. Joc la Marcu Hadrian, regizor tânăr care mă distribuie pe mine în filmul “Un om la locul lui”. Adică eu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.