Avy Kaufman, premiată în 2005, la Hollywood Film Awards, cu trofeul Hollywood Casting Director of the Year şi în 2008 cu un Emmy pentru pilotul serialului ”Damages”, a vorbit într-un interviu acordat Agenţiei de presă News.ro despre colaborările sale cu mari regizori de la Hollywood, despre filmul pentru care a văzut cei mai mulţi actori - ”Lincoln”- şi îi sfătuieşte pe actori să îşi conecteze mintea cu trupul atunci când participă la o audiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avy Kaufman, invitată la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest 2016, care s-a încheiat duminică, a colaborat cu regizori precum Ang Lee, Steven Spielberg, Lars Von Trier, Robert Redford şi Ridley Scott, pentru mai mult de 220 de filme artistice şi de televiziune.

Între filmele pentru care a ales distribuţia se numără ”Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark” (2000) şi ”Dogville” (2003), de Lars von Trier,  ”Capote” (2005), de Bennett Miller, ”Ultimatumul lui Bourne/ The Bourne Ultimatum” (2007), de Paul Greengrass, ”American Gangster” (2007) şi ”The Counsellor” (2013), de Ridley Scott, ”Lions for Lambs” (2007) şi ”The Conspirator” (2010), de Robert Redford, ”Brokeback Mountain” (2005), ”Taking Woodstock” (2009) şi ”Life of Pi” (2012), de Ang Lee, şi ”Lincoln” (2012), de Steven Spielberg.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

 

După ce primiţi o ofertă pentru a lucra la un proiect, care este primul lucru pe care îl căutaţi la un actor?

Avy Kaufman: Când citesc un scenariu, văd ce roluri au fost deja repartizate şi pentru ce roluri trebuie să facem selecţie. Sunt deseori întrebată, după ce citesc un scenariu: Ce crezi? Pe cine ai în minte? Trebuie să citesc pentru a cunoaşte povestea, altfel acea persoană cu care stau în minte pe măsură ce parcurg textul s-ar putea să nu reuşesc să o iau.

De exemplu, pentru ”Lincoln”, rolul principal era deja atribuit lui Daniel Day Lewis.

Avy Kaufman: Am început lucrul cu Steven cu un an sau doi înainte, iar el îl aştepta pe Daniel. Daniel nu voia, aşa că am început căutarea unor actori necunoscuţi şi, între timp, Daniel a acceptat. A fost o lecţie de istorie importantă pentru mine, pentru că am învăţat multe despre America.

Cum aţi colaborat cu Steven Spielberg?

Avy Kaufman: Fiecare dintre cele două filme (unul, în fază de proiect, ”Fructele mâniei”, n.r.) pentru care am lucrat cu el au distribuţii mari. A fost uşor şi satisfăcător. Nu sunt poveşti mari în spate - îmi plac filmele şi au fost experienţe bune.

În lista dumneavoastră de regizori şi filme pentru care aţi lucrat există nume importante. Care a fost parcursul?

Avy Kaufman: Sincer, când mă uit înapoi, simt că am fost foarte norocoasă. Am experimentat lucruri minunate cu regizori diferiţi. Fiecare regizor este atât de diferit ca mod de lucru. Este foarte interesantă şi partea de călătorie. Am mers în multe locuri, în afara Americii, cu regizori pentru a vedea actori. Cineaştii lucrează atât de diferit cu actorii: unii nu regizează propriu-zis, îşi lasă actorii să se exprime.

Cum este Ang Lee?

Avy Kaufman: Liniştit. Nu am fost pe platouri când a filmat, dar cu actorii, la casting, îl vedeam gândind mult. Pune totul cap la cap. Uneori, când înregistram, observam că era pe punctul de a spune ceva, aşa că opream camera, dar rămânea tăcut.

Se hotărăşte repede la un actor?

Avy Kaufman: Uneori, simt nevoia să-i spun motivele alegerii, pentru că regizorii au atâtea lucruri la care să se gândească. Sunt regizori care vor să ştie ce părere ai, iar alţii care vor ca alegerea să le aparţină. Toţi sunt foarte diferiţi. A existat un regizor cu care am lucrat la un moment dat. Nu mai colaborasem cu el şi am primit o ofertă la Los Angeles. Producătorul a spus: Chiar dacă îi spui, dacă îi dai nişte idei, trebuie să te asiguri că el a avut ideea. Asta a fost destul de greu, pentru că era un joc psihologic.

Cine este regizorul?

Avy Kaufman: Ăsta este micul nostru secret. Dacă vrei ca eu să mai lucrez vreodată, rămâne secret. (râde)

La ce lucraţi acum?

Avy Kaufman: Fac ceva de care sunt foarte încântată - două proiecte bazate pe poveşti adevărate. Realizatorul de documentare Alex Gibney va face un film pentru televiziune despre 11 septembrie şi CIA, iar celălalt film este al lui Bart Layton, cunoscut în Marea Britanie pentru documentarele lui, care va face ceva bazat pe o poveste publicată în Vanity Fair.

Dintre filmele care au participat la Festivalul de Film de la Cannes anul acesta a fost vreunul prezentat la Les Films de Cannes à Bucarest 2016?

Avy Kaufman: ”Money Monster”, regizat de Jodie Foster. A fost o colaborare reuşită. O ştiu pe Jodie de mult timp.

În cariera dumneavoastră, pentru ce proiect, ce rol, aţi fost nevoită să vedem cel mai mare număr de actori?

Avy Kaufman: ”Lincoln”. Cred că au fost undeva la 400. A mai fost un proiect realizat pentru HBO, care a fost lansat recent, ”The Night Of”, care a avut o distribuţie enormă.

Aveţi un sfat pe care să-l daţi actorilor care merg la audiţii?

Avy Kaufman: Trebuie să-şi cunoască replicile, să fie pregătiţi. Este greu să intri într-o cameră plină cu străini. Respiră, conectează-ţi mintea cu trupul, fă cât poţi de bine, ca să nu ieşi şi să regreţi. Ştiu că este greu, iar când un actor intră în încăpere, simt că este de datoria mea să îl fac să se simtă comfortabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.