Mai multe instrumente muzicale care au aparţinut unor muzicieni precum Jimi Hendrix, Paul McCartney, Bruce Springsteen şi Tom Petty vor scoase la licitaţie în luna decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitare Fender, Gibson şi Guild, folosite de unii dintre cei mai importanţi artişti ai ultimei jumătăţi de secol, vor fi licitate de casa Guernsey din New York, pe 2 decembrie.

Între loturile care îşi caută cumpărători se numără diverse instrumente (banjo, saxofoane), casete şi obiecte care au aparţinut unora dintre cei mai cunoscuţi muzicieni ai secolului XX, scrie Reuters.

Chitara Guild folosită de Hendrix în 1968, la un hotel din Miami, după ce un festival fusese anulat, chitara „Goldtop” Gibson Les Paul din 1953 pe care Paul McCartney a folosit-o până în 2012, basul pe care a cântat Bruce Springsteen la înregistrările primului lui album, un Fender Stratocaster cu semnăturile lui Tom Petty şi a membrilor grupului The Heartbreakers, precum şi un Gibson Les Paul al Madonnei vor fi licitate.

Înregistrări de studio cu James Brown şi Elvis Presley, show-uri live ale trupelor The Beatles şi The Rolling Stones se numără printre loturile incluse în licitaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.