Îngrijitori de elefanţi din diferite grădini zoologice din străinătate au sosit în vizită la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, pentru a revedea elefanţii, pe care i-au îngrijit pe vremuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este o practică obişnuită printre grădinile zoologice membre EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi a Acvariilor din Europa), în special cei care au în colecţie specii EEP (din cadrul Programelor Europene pentru Specii Periclitate), cum sunt de exemplu şi elefanţii.

Îngrijitorii de animale pe parcursul anilor dezvoltă o formă de contact strâns cu animalele îngrijite, care de fapt e şi viceversa din partea animalelor. Animalele au încredere în îngrijitor, iar după un timp legătura emoţională devine ca într-o familie. Elefanţii îşi recunosc îngrijitorii şi la revederea cu aceştia încearcă în felul lor să comunice cu ei.

Totodată este şi o posibilitate pentru schimb de experienţă printre îngrijitori. Cu aceste ocazii au loc discuţii reciproce despre diferite tehnici de management, cunoştinţe şi experienţe, care duc la o mai bună situaţie de bunăstare a animalelor şi un management zilnic mai eficient în beneficiul elefanţilor.

Conducerea şi îngrijitorii grădinilor zoologice din Europa, care au în colecţie elefanţi, trebuie să urmeze Şcoală şi Academie Specială de management pentru elefanţi, unde primesc diploma de absolvire.

În România numai Grădina Zoologică din Târgu Mureş are în colecţie elefanţi şi are personal care a absolvit un asemenea curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.