Actorul american Alec Baldwin a pledat, joi, nevinovat pentru omucidere din culpă după o împuşcătură mortală pe platoul filmului „Rust” din 2021. Joi, el nu a fost prezent la această audiere. Pe 21 octombrie 2021, filmările la „Rust”, într-o fermă din New Mexico, un stat din sud-vestul Statelor Unite, au devenit tragice când Alec Baldwin a tras cu o armă care se presupunea că ar conţine doar gloanţe goale, dar dintre care un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul vizat de o plângere a părinţilor victimei

Alec Baldwin este urmărit penal în New Mexico pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca armurierul filmului Hannah Gutierrez-Reed. Procurorii au renunţat recent să-l judece pe actor pentru o circumstanţă agravantă care îi aducea cinci ani după gratii.

Alec Baldwin face şi obiectul unei plângeri civile din partea părinţilor ucraineni şi a surorii victimei. Cunoscut în special pentru rolul său din serialul „30 Rock”, şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia. Potrivit acestuia, i s-au adus asigurări  că arma lui este inofensivă şi neagă că a apăsat pe trăgaci. O afirmaţie pusă la îndoială de mulţi experţi. Această veste a şocat Hollywood-ul şi a avut un impact puternic, declanşând apeluri de interzicere a armelor de foc pe platourile de filmare, unde prezenţa muniţiei reale este, teoretic, deja interzisă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.