Procurorii au diminuat acuzaţiile împotriva lui Alec Baldwin, reducând astfel posibila pedeapsă cu închisoarea pe care starul de la Hollywood ar putea-o primi pentru împuşcăturile fatale din 2021 de pe platoul de filmare al peliculei "Rust", arată documentele de acuzare, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorul primului district judiciar din New Mexico, Mary Carmack-Altwies, îi acuzase luna trecută pe Baldwin şi pe armurierul de pe platoul de filmare, Hannah Gutierrez-Reed, de omor prin imprudenţă cu circumstanţe agravante pentru moartea cineastei Halyna Hutchins.

Actorul risca o pedeapsă minimă de cinci ani de închisoare, în conformitate cu o lege din New Mexico adoptată după tragedie. Avocaţii actorului au susţinut că clientul lor nu ar putea fi condamnat la o astfel de pedeapsă din cauza caracterului anterior al evenimentelor, lucru pe care procurorul l-a recunoscut între timp.

Carmack-Altwies a depus vineri acuzaţii modificate pentru Baldwin şi Gutierrez-Reed, eliminând circunstanţele agravante şi reducând posibila pedeapsă cu închisoarea de la un minim de cinci ani la un maxim de 18 luni.

Un avocat al lui Baldwin nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

"Aplaudăm decizia procurorului districtual de a renunţa la circumstanţele agravante şi a fost decizia corectă, din punct de vedere etic şi pe fond", a declarat Jason Bowles, un avocat al lui Gutierrez-Reed.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.