Lungmetrajul „Înăuntru”, titlul de lucru al debutului lui Eugen Jebeleanu, filmat integral pe peliculă, se află în faza de post-producţie şi va fi lansat în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul reprezintă debutul regizorului Eugen Jebeleanu, dar şi al Ioanei Moraru, care semnează primul său scenariu de lungmetraj.

„Înăuntru” surpinde o zi din viaţa lui Cristi, un jandarm din Bucureşti în vârstă de 29 de ani. În timpul unei vizite scurte a lui Hadi, bărbatul cu care are o relaţie la distanţă, Cristi şi colegii lui participă la o intervenţie într-un cinematograf din centru, unde mai mulţi protestatari sabotează proiecţia unui film queer. În mijlocul scandalului din cinema, o relaţie pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, ameninţându-i stabilitatea profesională şi personală.

„Dorinţa de a realiza acest film a venit în primul rând dintr-o necesitate de a da voce unor indivizi încă prea puţin văzuţi în cinematografia românească, a marginalilor din societatea în care trăim, cu scopul de a surpinde nişte secvenţe din viaţa unui astfel de om, într-un moment decisiv din parcursul său, şi de a explora dezechilibrul emoţional provocat de presiunea indusă de sine sau de factorii exteriori care-l constrâng la tăcere şi autocenzură”, spune Eugen Jebeleanu.

El este de părere că „acest caz particular e revelator al unui fel de a trăi în România pentru o mare parte din persoanele aflate în minoritate”.

„Îmi doresc ca acest film să fie un manifest despre iubire şi despre decizii. Expunerea unor poveşti de genul acesta ca ficţiune cinematografică reprezintă pentru mine un gest artistic important în propunerea şi promovarea diversităţii în artă”.

Din distribuţia filmului fac parte Conrad Mericoffer, Radouan Leflahi, Alexandru Potocean, Alexandru Călin, Rolando Matsangos, Ionuţ Niculae, George Piştereanu, Florin Caracala, Cendana Trifan, Denis Hanganu, Valentina Zaharia, Ruxandra Maniu, Gheorghe Ifrim, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Răuţă. 

Filmările au avut loc exclusiv în Bucureşti şi au durat 16 zile. Imaginea este semnată de Marius Panduru, iar montajul va fi realizat de Cătălin Cristuţiu.

Lungmetrajul va fi lansat în cinematografe, potrivit estimărilor Icon Production, în 2020.

„Înăuntru” beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi este cofinanţat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.