iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume, începe vineri, în Capitală, cu o serie de evenimente, şi se încheie pe 24 septembrie, cu proiecţii pe Casa Poporului şi un concert Roisin Murphy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole multimedia 3D de video mapping din lume, este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.

Evenimentele ce compun cea de-a treia ediţie a festivalulului se vor desfăşura în mai multe spaţii din Bucureşti şi debutează cu un video mapping realizat de Motionlab, pe faţada Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, în Piaţa 21 Decembrie 1989, urmat de o petrecere la clubul Expirat, unde vor fi proiectate elemente vizuale din identitatea iMapp Bucharest.

O săptămână mai târziu, pe 16 septembrie, sărbătoarea artelor vizuale continuă cu un video mapping realizat de Les Ateliers Nomad, pe faţada Universităţii de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”, în Piaţa 21 Decembrie 1989, urmat de o altă petrecere la club Control.

iMapp Bucharest atinge punctul culminant pe 24 septembrie, în Piaţa Constituţiei, unde peste 104 proiectoare vor cuceri cei 20.000 de metri pătraţi ai suprafeţei de proiecţie, schimbând, pentru o seară, faţada de celei mai mari clădiri administrative din Europa, Palatul Parlamentului.

Începând cu ora 22.30, echipele finaliste din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia şi Ungaria îşi vor prezenta lucrările, câştigătorul competiţiei fiind desemnat de un juriu format din personalităţi marcante din industria audiovizuală. Conceptul creativ al concursului din această ediţie este ”Dialoguri”.

Spectacolul va debuta cu un concert susţinut de artista Roisin Murphy, un nume sonor al muzicii electro pop, care vine în România cu un show electrizant. În deschidere, de la ora 19.00, vor urca pe scenă Golan & Orchestra, care vor prezenta un proiect inedit ce armonizează muzică electronică, vocea şi instrumentele live.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.