Imagini cu formaţia The Beatles, realizate în 1965 pe platourile de filmare ale peliculei ”Help!”, nefolosite în lungmetrajul regizat de Richard Lester şi nedifuzate până în prezent, au fost scoase la vânzare pentru 35.000 de lire sterline, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ineditele imagini au fost filmate de actorul australian Leo McKern, care joacă rolul unui lider religios în filmul ”Help!”, şi îi prezintă pe cei patru membri ai grupului în diverse ipostaze pe platou.

”Acesta este un film făcut în 1965 cu cei mai faimoşi oameni de pe planetă la acel moment”, a declarat pentru Reuters Neil Pearson, un colecţionar de carte din Londra, care a scos la vânzare imaginile.

Formaţia britanică apare timp de aproximativ zece minute în filmul care a fost tras pe o casetă de 8mm, etichetată de McKern - ”scene de zăpadă” - şi pe care se mai află imagini cu familia actorului.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr apar dându-se cu sania, cântând alături de o fanfară. În plus, câteva momente intime sunt suprinse, precum Paul McCartney fumând şi făcând fotografii.

Leo McKern, care a murit în 2002, este cunoscut pentru roluri din filme ca "A Man For All Seasons", "Ryan's Daughter" şi "Rumpole of the Bailey".

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.