Ikea a construit în unul dintre magazinele sale, în cadrul unei iniţiative caritabile şi în colaborare cu Crucea Roşie, o cameră care seamănă cu o casă bombardată din Siria, informează adweek.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania suedeză Ikea a decis să prezinte realitatea crizei refugiaţilor sirieni în faţa clienţilor săi, care se bucură de confortul civilizaţiei occidentale, chiar în unul dintre magazinele sale.

Felul în care arată un showroom clasic al companiei Ikea este cunoscut de aproape toată lumea. Însă o cameră specială, amenajată în Ikea Slependen, magazinul-far al din Norvegia al companiei suedeze, aflat în oraşul Billingstad, i-a uluit pe clienţi. Camera este o replică a unei case din Siria - 25 de metri pătraţi cu ziduri din bolţari şi cu amenajări minimaliste.

Afişele Ikea şi etichetele de preţuri din interiorul acestui spaţiu spun povestea unei familii tradiţionale siriene, inclusiv lipsa alimentelor, medicamentelor şi a apei curente. 

Etichetele de preţuri conţin mici buzunare speciale şi pot fi folosite ca spaţii de donaţii. 

Întregul concept a fost realizat în colaborare cu agenţia de publicitate POL şi în beneficiul Crucii Roşii.

Casa este o replică a unei locuinţe care există în realitate în Damasc, prezentată într-o înregistrare video care poate fi vizualizată de vizitatori.

Instalaţia a fost vizitată în perioada 17-31 octombrie de 40.000 de persoane pe săptămână. Organizatorii campaniei au reuşit să strângă astfel suma de 22 de milioane de euro în beneficiul programelor umanitare derulate de Crucea Roşie în Siria.

25m2 SYRIA from POL on Vimeo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.