Starul punk rock Iggy Pop a dezvăluit într-un interviu difuzat vineri seară în Marea Britanie că intenţionează să se retragă în viitorul apropiat din industria muzicală, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rockerul american, în vârstă de 69 de ani, reprezintă un nume sonor în industria muzicală încă de la sfârşitul anilor 1960 şi a ţinut adeseori prima pagină a ziarelor de-a lungul anilor datorită concertelor sale spectaculoase, stilului de viaţă petrecăreţ şi consumului de droguri. În prezent, deşi este la fel de popular ca întotdeauna, Iggy Pop spune că se gândeşte să se retragă în viitorul apropiat.

”Mă voi retrage la un moment dat. Un nou album ar fi o obligaţie foarte mare pentru un nemernic ca mine!”, a spus Iggy Pop, în interviul pe care l-a acordat în emisiunea ”The Graham Norton Show”, difuzată vineri seară în Marea Britanie.

Cel mai recent album lansat de starul punk rock s-a intitulat ”Post Pop Depression” şi a ajuns pe piaţă în luna martie. Anterior, Iggy Pop a spus că acel disc reprezintă un fel de ”album de adio”. Cu toate acestea, rockerul a spus că retragerea din muzică nu înseamnă neapărat că va renunţa şi la stilul de viaţă petrecăreţ.

”Dacă vreau să apăs pe acceleraţie până la podea, timp de cinci minute, într-o anumită seară, atunci să fiţi atenţi. Pot să fac asta!”, a spus Iggy Pop, referindu-se la petrecerile şi concertele sale spectaculoase.

De asemenea, într-o discuţie pe care a avut-o la Cannes Lions International Festival of Creativity, în Franţa, pe 22 iunie, Iggy Pop a dezvăluit că intenţionează să rămână aceeaşi persoană plină de energie ca întotdeauna, cât mai mult timp posibil, adoptând însă în acelaşi timp schimbările care vin odată cu înaintarea în vârstă.

”Sunt multe lucruri pe care nu pot să le mai fac acum aşa cum le făceam la 25 de ani. Dar, întrucât am fost mereu un fel de nebun, cu cât mă gândesc mai puţin la ceea ce ar putea să mi se întâmple, cu atât am devenit mai bun. Cu toate astea, pot să susţin încă un concert şi să mă bucur de el. În plus, aş putea să joc într-o reclamă, să interpretez un rol într-un film sau să am o emisiune la radio. Îmi plac cu adevărat şi aceste lucruri”. 

Iggy Pop va împlini vârsta de 70 de ani pe 21 aprilie 2017. 

Iggy Pop, născut James Newell Osterberg, pe 21 aprilie 1947, în Muskegon (Michigan), este compozitor, interpret şi actor. Muzica sa combină influenţe punk, garage rock, hard rock, new wave, jazz, art rock şi blues, iar printre piesele pentru care este recunoscut, se numără  "Lust for Life", "The Passenger", "Real Wild Child", "Candy", "China Girl", "Nightclubbing", "Search and Destroy" şi "I Wanna Be Your Dog".

Supranumit ”Naşul muzicii punk”, Iggy Pop a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în 2010. Discografia sa cuprinde 20 de albume solo şi cinci materiale discografice cu trupa The Stooges. A colaborat cu muzicieni precum Slash, David Bowie, Blondie, Tom Waits şi Henry Rolling.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.