Muzicianul american Iggy Pop şi-a lansat vineri al 18-lea album de studio, „Free”, scris împreună cu Leron Thomas, compozitor, şi Sarah Lipstate, regizoare şi compozitoare, cunoscută pentru proiectul Noveller.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul de zece piese este o introspecţie jazz, sunt abordate teme ca mortalitatea, dragostea şi sexul, iar Iggy Pop recită din Dylan Thomas.

„În sfârşit am vocea pe care trebuia să o am, într-un anumit sens. Când aveam 21 de ani, eram îndrăgostit de o fată din Cleveland şi chiar am fost căsătoriţi câteva săptămâni. Tocmai ce lansasem primul album cu Stooges şi i-am cunoscut tatăl. Era mare mahăr în muzică. El mi-a spus: «Întâlnindu-te şi auzindu-te vorbind, cred că probabil cânţi ca Neil Diamond, corect?»”, citează BBC.

Iggy Pop a continuat: „Am un mare respect pentru Neil, dar, la acel moment, nu îi spuneai lui Iggy Pop că sună ca Neil Diamond. Dar, pe de altă parte, o parte din mine se gândea: «La naiba, dacă aş cânta ca Neil Diamond, aş avea mai mulţi bani»”.

Muzicianul a înregistrat noul album după două turnee susţinute pentru promovarea materialului discografic anterior - „Post Pop Depression”, colaborare cu Josh Homme (Queens of the Stone Age) şi Matt Helders (Arctic Monkeys). 

Resimţindu-se după seriile de concerte, Iggy Pop a afirmat: „Pe măsură ce te maturizezi, când treci de 60 de ani, dacă eşti încă activ, este o idee bună să depui mai mult efort în munca mentală şi mai puţin în cea fizică”.

Noul album a fost înregistrat, după cum a mărturisit, mai mult prin e-mail. „Nu a fost epuizant fizic, ci a fost un efort emoţional”.

Înregistrarea lecturii din Thomas a fost, iniţial, făcută pentru o firmă de publicitate britanică, dar artistul a considerat că se potriveşte albumului. 

James Newell Osterberg Jr. s-a născut pe 21 aprilie 1947, în statul Michigan. A devenit cunoscut sub numele de Iggy Pop, ca solist al trupei Stooges, şi este considerat „naşul muzicii punk”.

Muzica sa combină influenţe punk, garage rock, hard rock, new wave, jazz, art rock şi blues, iar printre cele mai cunoscute piese ale lui se numără „Lust for Life", „The Passenger", „Real Wild Child", „Candy", „China Girl", „Nightclubbing", „Search and Destroy" şi „I Wanna Be Your Dog". Iggy Pop a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2010. Discografia sa cuprinde 18 albume solo şi cinci materiale discografice cu trupa The Stooges. A colaborat cu muzicieni precum Slash, David Bowie, Blondie, Tom Waits şi Henry Rolling.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.