Un fotomodel belgian a indignat un rabin de la Zidul Plângerii din Ierusalim cu o fotografie a sa în care a pozat nud pe un acoperiş cu vedere spre templu, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografia, publicată în ziarul belgian HLN, o înfăţişează pe modelul Marisa Papen, în vârstă de 26 de ani, întinsă pe un şezlong, cu spatele gol, cu faţa către soare. 

În plan îndepărat pot fi văzuţi credincioşii aflaţi lângă Zidul din Oraşul Sfânt, cel mai sacru loc de rugăciune pentru evrei.

Fotografia a fost criticată într-un comunicat de rabinul Shmuel Rabinowitz drept "un incident stânjenitor, serios şi trist, care aduce atingere sanctităţii locului şi sentimentelor acelora care îl vizitează".

Anul trecut, Papen a fost reţinută pentru 24 de ore în Egipt după ce a pozat goală în faţa Templului din Karnak. 

Zidul Plângerii se află în partea de Vest a Muntelui Templului, sacru atât musulmanilor, cât şi evreilor. Evreii cred că Zidul este ultima rămăşiţă a templului evreiesc biblic. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.