Pelicula ”I, Daniel Blake”, de Ken Loach, premiată cu Palme d’Or anul acesta, va fi prezentată în premieră la Les Films de Cannes à Bucarest, eveniment care va avea loc în perioada 14 - 23 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată când festivalul se va întinde pe durata a 10 zile, iar la Cluj-Napoca şi Timişoara vor fi proiectate filme de la Cannes în avanpremieră, în prezenţa unor invitaţi speciali. Ediţia de la Cluj-Napoca va avea loc în weekendul 14 - 16 octombrie, la Cinema Victoria, informează organizatorii.

Les Films de Cannes à Bucarest 2016 propune, ca în fiecare an, workshop-uri, masterclass-uri şi proiecţii speciale.

Extrem de activ la cei 80 de ani, Ken Loach este unul dintre cei nouă regizori care au câştigat marele trofeu al Festivalului de la Cannes de două ori - prima dată în 2006, cu ”The Wind that Shakes the Barley”. Este unul dintre regizorii favoriţi ai evenimentului, cu peste 15 filme prezentate pe Croisette, din 1970. 

Iniţiat în 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Frémaux, Les Films de Cannes à Bucarest a generat un trend, în 2014 lansându-se la Buenos Aires un eveniment similar, sub denumirea Semana de Cine del Festival de Cannes. 

Anul trecut, festivalul a avut peste 15.000 de spectatori şi numeroase proiecţii sold out, jumătate din numărul total de bilete fiind achiziţionate înainte de începerea evenimentului. 

În cele şase ediţii, spectatorii au avut parte de întâlniri memorabile cu nume ca Jacques Audiard, Gaspar Noé, Abdellatif Kechiche, Elia Suleiman, Amat Escalante, Bertrand Tavernier, Sandrine Bonnaire, Emmanuelle Bercot, Bérenice Bejo, Michel Hazanavicius, Sergei Loznitsa, Kornel Mundruczo şi Thierry Frémaux.

Ediţia a şaptea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti.

Les Films de Cannes à Cluj-Napoca este un proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca şi susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Ediţia de Timişoara este realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.