Actorul Hugh Jackman va întreprinde un turneu anul viitor, în Europa şi Statele Unite. Seria de concerte va începe la Hamburg, pe 13 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta va fi primul turneu al actorului, cunoscut din lungmetraje SF precum „Logan” şi „X-Men”, dar şi din musicaluri ca „Les Misérables” (2012), pentru care a fost nominalizat la Oscar, şi „The Greatest Showman” (2017), ce i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur.

Concertele cuprinse în turneul „The Man. The Music. The Show” vor avea loc pe arene.

El va interpreta piese din „The Greatest Showman”, „Les Miserables” şi musicaluri de pe Broadway, fiind acompaniat live de o orchestră.

Turneul va cuprinde şi două show-uri în Londra, pe O2 Arena, iar în Statele Unite va ajunge pe 18 iunie, la Houston, apoi la New York şi Los Angeles.

Hugh Jackman, născut pe 12 octombrie 1968, este cunoscut pe plan internaţional graţie rolurilor interpretate în filme cu super-eroi şi în câteva comedii romantice. A devenit celebru cu rolul Wolverine din franciza cinematografică „X-Men” şi s-a remarcat în comedia romantică „Kate şi Leopold/ Kate & Leopold” (2001), filmul de acţiune „Van Helsing” (2004), drama „Prestigiul/ The Prestige” (2006), drama istorică „Australia” (2008), filmul SF „Pumni de oţel/ Real Steel” (2011), musicalul „Mizerabilii/ Les Miserables” (2012) şi thrillerul „Prizonieri/ Prisoners” (2013).

Partitura din „Mizerabilii” i-a adus în 2013 o nominalizare la categoria „cel mai bun actor în rol principal” a premiilor Oscar şi primul Glob de Aur din carieră. În teatru, starul australian a câştigat un premiu Tony pentru rolul din spectacolul „The Boy from Oz”. De patru ori prezentator al galei Tony Awards, câştigător al unui premiu Primetime Emmy pentru una dintre aceste prestaţii, Hugh Jackman a impresionat apoi şi în 2009 în calitate de prezentator al galei de decernare a premiilor Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.