Actriţa Helen Mirren a spus că Netflix şi alte servicii de streaming sunt „catastrofale” pentru regizorii de film şi pentru persoanele care obişnuiesc să meargă la cinema, scrie The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este catastrofal pentru persoane ca soţul meu (regizorul Taylor Hackford, cunoscut, între altele, pentru filmul «Ray», n.r.), regizori, pentru că ei vor ca filmele lor să fie vizionate în cinematografe de către grupuri de persoane”, a spus actriţa pentru ziarul The i, precizând că cinematograful include şi ideea de „comunitate”.

Actriţa a făcut acest comentariu la doar câteva zile după ce Netflix a anunţat că îşi retrage filmele din Festivalul de Film de la Cannes, după un conflict cu organizatorii evenimentului. 

Între alte personalităţi din industria cinematografică care au criticat serviciul de streaming s-a numărat regizorul Steven Spielberg, care a spus că filmele distribuite pe platforma Netflix nu ar trebui să fie eligibile pentru nominalizări la premiile Oscar. 

Născută pe 26 iulie 1945 la Londra, Helen Lidia Mirren a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, cu rolul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, interpretat în filmul „Regina/ The Queen” (2006).

Între alte filme în care Helen Mirren a avut apariţii notabile se numără „Cal” (1984), care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Cannes, „The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover” (1989), „Nebunia regelui George/ The Madness of King George” (1994), „O lecţie pentru profa de istorie/ Teaching Mrs. Tingle” (1999), „Gosford Park” (2001), „Calendar Girls” (2003), „Ultima staţie/ The Last Station” (2009), „Hitchcock” (2012) şi „Război în bucătărie/ The Hundred-Foot Journey” (2014).

A fost nominalizată la Emmy pentru interpretarea din „Phil Spector” (2013, HBO) şi a câştigat premiul în 2006, pentru interpretarea reginei Elizabeth I în miniseria HBO omonimă, precum şi în 2007, pentru apariţia ei în drama britanică „Prime Suspect: The Final Act”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.