Harvey Weinstein, condamnat miercuri la 23 de ani de închisoare, a fost spitalizat la scurt timp după ce a fost încarcerat, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, el se află la Bellevue din New York, după ce a acuzat dureri la nivelul pieptului. În urmă cu o săptămână, în acelaşi spital, el a fost supus unei intervenţii pe cord.

Cel mai probabil, el va fi externat joi.

Fostul mogul de la Hollywood îşi va ispăşi pedeapsa în închisoarea Rikers.

Miercuri, Weisntein a primit sentinţa după ce a fost găsit vinovat, pe 24 februarie, de agresiune sexuală şi viol de gradul trei.

El a fost prezent miercuri în sala de judecată din Manhattan, unde a fost adus într-un scaun cu rotile.

„Sunt complet confuz”, a spus Weinstein în sala de judecată. „Cred că mulţi bărbaţi sunt derutaţi de toate astea... sentimentul pe care îl pierd mii de bărbaţi şi femei din cauza acestui proces. Sunt îngrijorat pentru ţara asta. Nu este o atmosferă demnă de Statele Unite ale Americii”.

Peste 80 de femei l-au acuzat în ultimii doi ani şi patru luni pe Weinstein de comportament sexual nepotrivit. Juriul de la New York a avut în vedere doar acuzaţiile formulate de două femei: Jessica Mann, fostă actriţă, şi Mimi Haleyi, fostă asistentă de producţie.

El a mai precizat că a avut relaţii de „prietenie serioasă” cu cele două femei care l-au acuzat. Acelaşi lucru a fost demonstrat, în timpul procesului, de avocaţii apărării şi nu a fost negat de reclamante.

Pe numele fostului producător mai este deschis un proces la Los Angeles.

Procesul de la New York a debutat la începutul lunii ianuarie. Au fost audiaţi mai mulţi martori, însă Weinstein nu a depus mărturie.

Harvey Weinstein, producător al unor filme ca „Pulp Fiction”, „Shakespeare in Love” şi „Sin City”, este, de la începutul mişcării #MeToo, primul bărbat acuzat de abuz sexual care este implicat într-un proces penal şi care este condamnat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.