Cererea producătorului Harvey Weinstein, 67 de ani, de a merge în Europa pentru a se întâlni cu cineastul Giuseppe Tornatore şi cu compozitorul Ennio Morricone a fost respinsă de un judecător din Manhattan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii săi reclamă un climat de represiune şi o "vendetă populară" în apropierea procesului său din septembrie. 

Harvey Weinstein ar trebui să aştepte procesul de luna viitoare fără a se deplasa un centimentru. 

Cu brăţară electronică la gleznă, producătorul are interdicţie formală de a părăsi New York-ul şi Connecticut fără aprobarea tribunalului. Marţi, cererea fostului patron al Miramax de a merge în Europa pentru o întâlnire de afaceri în luna august a fost respinsă de justiţia americană, potrivit Variety. 

Avocatul lui Weinstein, Arthur Aidala, a solicitat în scrisoarea adresată judecătorului James Burke să-l autorizeze pe clientul său să poată merge la Roma pentru o întâlnire cu Giuseppe Tornatore, regizorul filmului "Cinema Paradiso", şi cu Ennio Morricone, în vârstă de 90 de ani şi care nu poate călători în Statele Unite. 

Întâlnirea ar trebui să stabilească o eventuală adaptare pe scenă a lungmetrajului premiat cu Oscar. 

Judecătorul din Manhattan, James Burke, a refuzat cererea fără explicaţie. 

Weinstein a distribuit "Cinema Paradiso" în SUA unde lungmetrajul italian a fost recompensat cu Oscarul pentru "cel ami bun film străin" în 1990. 

Potrivit Variety, producătorul şi-ar fi dorit să meargă în Spania pentru a se întâlni cu şefi de orchestre, scenografi şi potenţiali investitori în timpul călătoriei prevăzută între 12 şi 22 august. 

În octombrie 2017, într-un articol NY Times zeci de femei îl acuzau pe Harveay Weinstein, producător premiat cu Oscar, de hărţuire şi agresiune sexuală. Majoritatea incidentelor la care era făcut referire datau din anii 1990, dar pe parcurs au fost aduse în discuţie şi evenimente recente. Acela a fost punctul de plecare pentru mişcările #MeToo şi #TimesUp. După mai multe valuri de acuzaţii aduse lui Weinstein, TWC a intrat în faliment în martie 2018.

Deşi Harvey Weinstein a ajuns la înţelegeri în mai multe procese, el încă este acuzat în zeci de cazuri. În luna septembrie, Weinstein se va prezenta în faţa unei curţi de justiţie din New York, într-un proces intentat pentru viol. Acuzaţiile fac referire incidente din 2006 şi 2013.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.