John Bailey, preşedintele Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, care acordă premiile Oscar, este anchetat în urma a trei acuzaţii de hărţuire sexuală, potrivit presei americane citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Canalul de televiziune CBS şi revista specializată în industrie de film Variety, citând surse apropiate dosarului, scriu că Academia a primit trei acuzaţii miercuri în legătură cu John Bailey şi a deschis imediat o anchetă. 

În răspuns la întrebările AFP, Academia s-a mulţumit să spună că ea "tratează toate plângerile de manieră confidenţială pentru a proteja toate părţile implicate". 

"Comisia examinează toate plângerile împotriva membrilor Academiei cu privire la regulile noastre de conduită şi, după acest examen, ea îşi prezintă concluziile Consiliului guvernatorilor", se arată în declaraţia Academiei. 

John Bailey, director de imagine în vârstă de 75 de ani, prezidează instituţia de la Hollywood din august 2017. 

În februarie, în timpul unui dejun cu toţi artiştii nominalizaţi la Oscar anul acesta, el a afirmat că Academia se "reinventează" şi că Hollywoodul este pe cale "să se scufunde în uitare sub lovituri de ciocan din cauza celor mai rele abuzuri". El făcea aluzie la cazul "Harvey Weinstein", producătorul acuzat de hărţuire, agresiune sexuală sau viol de o sută de femei, între care staruri precum Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux sau Angelina Jolie.

Scandalul Weinstein a provocat un val de revelaţii la Hollywood, privind abuzurile sexuale ale bărbaţilor puternici, între care Kevin Spacey, Jeffrey Tambor, Dustin Hoffman, Steven Seagal sau producătorul Brett Ratner.

Weinstein a fost exclus din Academie şi instituţia de cinema american a anunţat introducerea unui nou cod de conduită care să contracareze hărţuirea sexuală pe platourile de filmare. 

John Bailey i-a succedat lui Cheryl Boone Isaacs, care a condus la schimbarea pentru reformarea Academiei şi a deschis-o mai mult pentru minorităţile etnice. Ea însăşi de culoare, a fost nevoită să răspundă numeroaselor acuzaţii de discriminare rasială în Academie în cadrul campaniei #OscarsSoWhite, iniţiată pe reţelele de socializare. 

Filmografia lui Bailey include 84 de titluri, printre care se numără “American Gigolo”, “The Big Chill”, “Groundhog Day”, “The Anniversary Party”, “The Way Way Back” şi “A Walk in the Woods”. În 2014, John Bailey a fost distins cu premiul pentru întreaga carieră al American Society of Cinematographers, dar nu a fost niciodată nominalizat la Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.