Peste 50 de motociclişti au blocat centrul oraşului Leeds, luni seară, de Halloween, în timp ce au participat la o paradă inspirată din scene din franciza cinematografică ”Mad Max”, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motocicliştii britanici au provocat un veritabil haos în timpul acestei plimbări pe Kirkstall Road, una dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie din Leeds.

Mai mulţi martori au publicat pe Twitter înregistrări video cu acest moment insolit, care a părut desprins din filmele cu Mel Gibson din franciza ”Mad Max”.

Cei mai mulţi dintre motociclişti au circulat în convoi şi au claxonat insistent. Unii dintre ei şi-au condus motocicletele pe trotuare.

Poliţia britanică a închis bulevardul timp de aproximativ 90 de minute până când grupul de motociclişti s-a dispersat.

Şi alte sectoare din oraş s-au confruntat cu probleme similare.

Potrivit unor martori, mai multe autovehicule au circulat şi în porţiuni din centrul oraşului Leeds care sunt dedicate exclusiv pietonilor.

Un elicopter de poliţie a survolat centrul oraşului.

Poliţia din West Yorkshire a confirmat că evenimentul a fost organizat pe reţelele de socializare.  

Lucinda Yeadon, director adjunct al Consiliului Primăriei din Leeds, a dezvăluit că poliţia a identificat câţiva ”indivizi-cheie” şi a operat câteva arestări.

Potrivit Lucindei Yeadon, defilarea motocicliştilor din Leeds a fost organizată de un bărbat care a fost dat în căutare de poliţia locală. 

Duminică, Poliţia Metropolitană din Londra a arestat opt bărbaţi care au refuzat să se oprească la semnalul reprezentanţilor legii, după ce au participat la o ”plimbare” similară cu motocicletele, organizată în centrul capitalei britanice.

Poliţiştii londonezi au fost nevoiţi să folosească dispozitive speciale de dezumflare a roţilor pentru a-i opri pe cei 17 motociclişti şi trei conducători de ATV-uri care au participat la eveniment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.