Cineastul italian Luca Guadagnino a colaborat cu designerul casei Valentino, Pierpaolo Piccioli, pentru un scurtmetraj cu Julianne Moore şi Kyle MacLachlan în distribuţie, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţia scurtmetrajului de 35 de minute fac parte Julianne Moore, Kyle MacLachlan, Marthe Keller, KiKi Layne, Mia Goth şi Alba Rohrwacher.

Filmul, care nu este o reclamă pentru casa Valentino, cuprinde diferite capitole din viaţa unei femei prin prisma relaţiei cu mama ei. 

Guadagnino a explicat că este un film de artă în care haute couture devine parte a naraţiunii. „Ambiţia este de a-l prezenta într-un festival important”, a spus regizorul, cunoscut pentru filme precum „Call Me by Your Name” şi „Suspiria”.

El speră ca în câteva ţări să ajungă să ruleze în cinematografe.

Filmul - care încă nu are un titlu - este produs de Rai Cinema, Valentino, Ibla Film şi Frenesy Film a lui Guadagino.

Coloana sonoră este compusă de Ryuichi Sakamoto, premiat cu Oscar, iar scenariul este scris de Michael Mitnik, cunoscut pentru serialul „Vinyl” şi drama „The Current War”.

Directorul de imagine Sayombhu Mukdeeprom, cu care Guadagnino colaborează frecvent, a filmat scurtmetrajul pe peliculă de 35mm.

Luca Guadagnino a mai afirmat că ideea a fost să folosească o colecţie haute couture „ca pe un text literar”.

Piccioli, care a creat costumele şi a avut un cuvânt de spus în procesul creativ, a declarat că „fiecare rochie este o poveste diferită”, bazată pe legătura emoţională pe care o are cu creatorul ei, dar şi că filmul are „estetica fluxului conştiinţei”.

Moore joacă rolul Francesca, o scriitoare italo-americană care trăieşte la New York şi care trebuie să se întoarcă la Roma, pentru a avea grijă de mama ei în vârstă. Toate personajele masculine sunt jucate de MacLachlan („Twin Peaks”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.